POSLE BLISTAVE KARIJERE DOBILA NOVU FUNKCIJU: Sonja Vasić novi sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije
Foto: FIBA

novi izazov

POSLE BLISTAVE KARIJERE DOBILA NOVU FUNKCIJU: Sonja Vasić novi sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije

Košarka -

Novi izazov je pred Sonjom Vasić, koja je završila profesionalnu košarkašku karijeru

Kako se navodi, Olimpijski komitet Srbije (OKS) će sutra predstaviti sportske programe za olimpijski ciklus Pariz 2024, koji su namenjeni najboljim sportistima Srbije u seniorskoj i juniorskim kategorijama u okviru olimpijskih grana sporta.

- Detaljnu analizu ostvarenih rezultata naših sportista na OI u Tokiju, kao i koncept finansiranja i realizacije sportskih programa za naredne tri godine predstaviće predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorde Višacki i novi sportski direktor OKS Sonja Vasić, navodi se u saopštenju OKS.

Sonja Vasić, bivša Petrović, igračku karijeru završila je ovog leta kada je osvojila zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Valensiji i zauzela četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija, Tokio, Sonja Vasić, Filip Filipović
foto: Printskrin

Jedna od najboljih košarkašica Srbije u ovom veku igrala je u Crvenoj zvezdi, Barseloni, Buržu, Spartaku iz Moskve, Čikago Skaju, Pragu, Finiks Merkjuriju, Dinamu iz Kurska i Uni Đironi.

Osvojila je sa selekcijom Srbije dve zlatne medalje na Evrobasketima 2015. i 2021. godine, bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine. U klupskim okvirima osvojila je tri Evrolige (dve sa Spartakom i jednu sa Pragom), dva FIBA Superkupa, tri titule u Češkoj sa Pragom, triplu krunu sa Francuskom u Buržu.

Bila je 2007. godine najbolja mlada igračica Evrope, titulu najbolje košarkašice Srbije ponela je 2016 i 2019, bila je MVP Evrobasketa 2021 i takođe je bila u idealnoj petorci Evrobasketa 2015, 2019. i 2021. godine.

Kurir sport / OKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track