PUKLA ZVEZDINA ČELIČNA ODBRANA Baskonija RAZBILA oslabljene crveno-bele, sledi Real
Foto: KK Crvena zvezda

EVROLiga

PUKLA ZVEZDINA ČELIČNA ODBRANA Baskonija RAZBILA oslabljene crveno-bele, sledi Real

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak poraz u Vitoriji. U 10. kolu Evrolige Baskonija je pobedila rezultatom 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21).

Crveno-beli nisu uspeli da zabeleže petu pobedu, dok je Baskonija s novim trenerom stigla do četvrtog trijumfa.

Zvezda je igrala bez Luke Mitrovića i Nejta Voltersa, ali bez obzira na to, jasno je da je ekipa Dejana Radonjića odigrala najlošiju utakmicu u sezoni.

Ništa nije funkcionisalu u napadu, a još veći problem je predstavljala činjenica da ni u odbrani srpski predstavnik nije mogao da pruži kvalitetnu partiju.

Druga četrvtina je koštala Zvezdu šanse za važnim brejkom, tada je Baskonija napravila ključnu razliku, dok su crveno-beli bezuspešno pokušavali da se vrate u drugom poluvremenu.

Tek na momente je delovalo da crveno-beli mogu da ugroze domaćina i to najviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je završio utakmicu sa 21 poenom, sedam asistencija i pet skokova.

Njegova dobra partija bila je dovoljna tek da Zvezda stigne do -14, nakon što je Baskonija išla do maksimalnih +25. Pored svega navijače može da brine i situacija sa Nikolom Kalinićem, koji je iz, za sada nepoznatog razloga odigrao manje od devet minuta na utakmici u Španiji.

Domaća ekipa je bila bolja u gotovo svakoj statističkoj koloni, pa ni ne čudi pobeda visokom razlikom. Za Baskoniju su briljirali Stiven Enoh sa 23 poena i 11 skokova i Rokas Gedraitis sa 21 poenom.

Za crveno-bele, Cirbes je postigao 12 poena, Dobrić i Holins po 11, a Kuzmić 10 uz osam skokova.

Košarkaši Zvezde u narednom kolu, već u četvrtak, gostuju Real Madridu, dok će Baskonija dočekati moskovski CSKA.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Baskonija - Crvena zvezda 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21)

Četvrta četvrtina:

40. minut - Kraj utakmice, 93:74.

37. minut - 86:69 - Samo se sada čeka konačan rezultat utakmice.

36. minut - 84:67 - Šteta, Zvezda se konačno malo razigrala, ali odbrana je i dalje veliki problem.

34. minut - 79:65 - Nastavlja Ivanović da pogađa, šteta što nema adekvatnu podršku.

32. minut - 77:59 - Fontekio, Uskoković, pa Vanja Marinković. Tri trojke zaredom.

31. minut - 71:54 - Samo jedno od dva bacanja je pogodio Ivanović, a onda Holins promašuje zicer, što kažnjava Fontekio trojkom. Šteta.

Treća četvrtina:

30. minut - 68:53 - Koliko god čudno da zvučl, ovih -15 na kraju treće četvrtine i ne deluje loše. Ivanović je u poslednjem napadu postigao trojku, do sada je upisao 18 poena.

29. minut - 68:50 - Gedraitis vraća razliku na +20 za Baskoniju posle nekoliko dobrih napada crveno-belih. Njegova peta trojka.

27. minut - 63:42 - Lako dolaze u ovim trenucima domaćini do skoka u napadu

26. minut - 63:42 - Bori se Kuzmić pod košem rivala. Stigao je do skoka u napadu, a onda i do novih poena.

25. minut - 61:40 - Poeni Kuzmića, njegovi šesti, na četvrtu asistenciju Ivanovića.

24. minut - 61:38 - Evo trojke Dobrića uz prekršaj. Pogodio je i bacanje, pa je u jednom napadu postigao četiri poena. Ali ne vredi to puno kada ne mogu ništa da odbrane.

22. minut - 57:32 - Inoh lepo preko Kuzmića. Prvi poeni u drugom delu, dok Zvezda promašuje otvorene šuteve za tri poena. Davidovac i Lazić su imali puno vremena i prostora.

21. minut - 55:32 - Bez poena u prvom minutu nastavka, Dobrić je promašio šut za tri poena.

Druga četvrtina

20. minut - 55:32 - Poluvreme za zaborav za Crvenu zvezdu. U večitom derbiju odigranom u nedelju crveno-beli su rivalu dozvolili 56 poena za 40 minuta, a Baskonija već posle dve četvrtine ima 55 poena. Druga deonica je završena rezultatom 30:10.

19. minut - 52:32 - Inoh lako dolazi do poena, a na drugoj strani Davidovac polovično uspešan iz slobodnih bacanja.

18. minut - 50:31 - Dobrić i Ivanović su doneli poene crveno-belima, ali Baskonija je otišla na više od 20 poena prednosti preko slobodnih bacanja Boldvina. Cirbes je stigao do prvih poena na utakmici.

16. minut - 42:24 - Ozbiljno se muči Crvena zvezda u Vitoriji. Domaćin vezuje poene, dok srpski predstavnik ne može da učini ništa.

15. minut - 37:24 - Konačno prvi poeni crveno-belih u drugoj deonici, Marković je upisao prve poene.

14. minut - 37:22 - Lako prolazi Noko pored Kuzmića, a potom poetira i Enoh. Novi tajm-aut Zvezdinog trenera. Crveno-beli nemaju rešenja u napadu, a definitivno igraju najlošiju odbranu od početka sezone. Baskonija u drugoj četvrtini vodi rezultatom 12:0.

13. minut - 33:22 - Serija loših napada na obe strane, a onda treća trojka Gedraitisa koji već ima 11 poena. Toliko iznosi i prednost Baskonije. Radonjić je tražio tajm-aut, ali nakon njega je Zvezda završila napad bez šuta na koš.

12. minut - 30:22 - Cirbes je napravio prekršaj pri šutu za tri poena, što je iskoristio Fontekio koji je sva tri puta bio precizan.

11. minut - 27:22 - Neobično veliki broj poena je primila Zvezda u prvoj četvrtini, a već na startu drugog dela je pogodio Gidraitis.

Prva četvrtina

10. minut - 25:22 - Kakav završetak prve deonice! Ivanović je prvo pogodio težak šut za dva poena, a Holins je uz zvuk sirene pogodio trojku iz još teže pozicije!

9. minut - 23:17 - Fontekio je promašio oba slovodna bacanja, ali Holins nije to kaznio novom trojkom. Usledila je lepa akcija i poeni Boldvina koji je odlično raspoložen.

8. minut - 21:17 - Uzvraća Kuzmić poenima, ali onda još jedna trojka domaćina. Sedekerskis je pogodio, zatim odmah i Nikola Ivanović.

7. minut - 18:12 - Velika greška Grejndžera koji je poslao loptu daleko od saigrača u aut, a na drugoj strani Ostin Holins pogađa šut za tri poena. Brzo se igra u Vitoriji, odmah je Boldvin napao koš i stigao do poena.

6. minut - 16:9 - Jedno od dva bacanja je poogdio Davidovac, a onda lep potez i poeni Stivena Inoha pa faul u napadu Ivanovića. Posle tajm-auta novi poeni Baskonije, Lendri Noko, bivši košarkaš Zvezde je pogodio uz faul Nikole Kalinića, ali je potom promašio dodatno bacanje.

5. minut - 12:8 - Uzvraća Nikola Ivanović - polaganje uz faul, pa onda precizno slobodno bacanje. I onda još jedna trojka domaćina, pogodio je Gedraitis. Njegova druga trojka.

4. minut - 9:5 - Nastavlja se u istom trenudu! Dobrićeva trojka je prva Zvezdina na ovoj utakmici. Boldvin je potom pogodio uz faul, zatim i slobodno bacanje.

3. minut - 6:2 - Samo trojke se šutiraju na startu, a Sedekerskis je bio precizan.

2. minut - 3:2 - Grejndžer i Dobrić nisu bili precizni za tri poena, kao ni Stefan Marković koji je dva puta šutirao.

1. minut - 3:2 - Utakmica je počela, a prve poene u prvom napadu je postigao Ognjen Kuzmić nakon asistencije Ognjena Dobrića, ali na drugoj strani Gedraitis pogađa trojku.

UOČI MEČA:

Problem za Zvezdu u Vitoriji. Dejan Radonjić ne može da računa na Nejta Voltersa koji se povredio na jednom od treninga.

Crveno-beli su u novembru još uvek bez poraza, a do danas su odigrali dva evroligaška meča, kao i tri utakmice u ABA ligi.

U elitnom rangu evropske košarke, u dvorani Pionir su poraženi Panatinaikos (81:48) i Asvel (73:67), dok su u regionalnom takmičenju na istom mestu pali Mega (81:67) i Partizan (71:56), uz trijumf aktuelnog šampiona ABA lige na gostovanju Zadru (83:73).

Zvezda ove nedelje ima duplo kolo u Evroligi, a evo šta je rekao Dejan Radonjić pred gostovanja Baskoniji i Realu (četvrtak, 20.45).

- Tako je kako je. Imamo već danas trening i put za Baskoniju, sutra meč. Posle toga idemo za Madrid, imamo duel protiv Reala. Kratko vreme koje imamo koristimo da se upoznamo sa onim što je potrebno za meč protiv Baskonije i da se trudimo da budemo dobri u tom duelu.

Problem za crveno-bele predstavlja izostanak jednog od najboljih igrača ove sezone.

Luka Mitrović je bio igrač utakmice na derbiju koji je odigran u nedelju, 14. novembra i u uvodnom delu sezone igra na visokom nivou.

Međutim, protiv Baskonije i Reala Radonjić ne može da računa na njega zbog povrede rožnjače koju je dobio nakon duela sa Kevinom Panterom tokom utakmice protiv večitog rivala.

Dok bi Zvezda mogla da izjednači broj pobeda i poraza na 5:5, Baskonija traži beg od donjeg dela tabele. Španci imaju četiri vezana poraza u Evroligi i ukupan učinak od tri pobede i šest izgubljenih utakmica.

Kada je reč o utakmicama na domaćem terenu, Baskonija ima po dve pobede i izgubljene utakmice, dok je Zvezda do sada jedan od najlošijih gostiju u sezoni sa samo jednom pobedom i četiri poraza "na strani".

Zanimljivo je da je, samo dan pred utakmicu Baskonija dobila novog trenera. Duška Ivanovića zamenio je Neven Spahija, koji je na dan meča zvanično promovisan kao novi trener ekipe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track