AMERIKANCI U NEVERICI ZBOG NIKOLE JOKIĆA: Oborio rekord legendarnog Majkla Džordana, star 34 godine i najbolji je u istoriji!
Foto: AP

Rekord

AMERIKANCI U NEVERICI ZBOG NIKOLE JOKIĆA: Oborio rekord legendarnog Majkla Džordana, star 34 godine i najbolji je u istoriji!

Košarka -

Još jedno sjajno dostignuće za centra Denvera.

Srpski centar Nikola Jokić, koji dominira u NBA ligi, nastavlja da oduševljava ljubitelje košarke ne samo u Americi, nego i širom sveta.

Posle utakmice u Majamiju na kojoj je zabeležio 24 poena, 15 skokova i 7 dodavanja, Jokić je došao do još jednog neverovatnog statističkog učinka kada se radi o tome šta se događa na terenu kada je on u igri.

Reč je zapravo o "plus/minus faktoru" koji se nalazi na kraju kolona statistike, a mnogi i ne razumeju njegovo značenje.

Taj podatak govori o tome da li, dok je određeni igrač na parketu, njegov tim daje više poena od rivala ili prima više, a Jokićevih prosečnih +15 (Denver daje 15 poena više po meču kada on igra) posle 15 utakmica u sezoni je najbolje u istoriji najjače košarkaške lige sveta.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Na drugom mestu, posle 15 startnih utakmica sezone, su sa po 12,7 Majkl Džordan (1987. godine) i Kris Pol (2016.), a četvrto mesto, sa po 12,5, dele Luka Dončić (2019.) i Lebron Džejms (2011.).

Jokić je trenutno četvrti strelac lige po poenima po meču (26,2), drugi po skokovima (13,7), 15. po asistencijama (6,4), a 8. po procentu ukupnog šuta iz igre.

Kurir sport

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track