RADONJIĆ REZIMIRAO SEZONU U EVROPI: Previše povreda, Zvezda nije Barselona!
Foto: Starsport

EVROLIGA

RADONJIĆ REZIMIRAO SEZONU U EVROPI: Previše povreda, Zvezda nije Barselona!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Efes u poslednjem 34. kolu Evrolige rezultatom 93:85 (21:29, 19:11, 25:22, 28:23)

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je izuzetno zadovoljan pobedom protiv aktuaelnog prvaka Evrope za kraj sezone u Evroligi.

"Čestitam mojim igračima. Velika pobeda za nas. Početak nije bio dobar. Odbrana je bila mekana, grešili smo. U trećoj četvrtini je početak bio jako dobar, ofanzivno i defanzivno. Teška je utakmica bila", rekao je Radonjić

Šef stručnog štaba crveno- belih podvukao je crtu na sezonu u Evroligi.

"Pokušali smo da se što bolje pripremimo. Značajno je bilo što smo koristili Holinsa. Raduje to što smo pobedom završili Evroligu. Ovogodišnje izdanje je završeno sa 14 pobeda u 33 meča. Pobede koje smo ostvarili... Želja nam je bila da ove godine imamo više pobeda nego prošle, to smo i ostvarili. Osim u par utakmica, igrali smo prepoznatljivo. Pobeđivali smo, gubili. Negde smo iskoristili šanse, negde nismo. Tokom pripremnog perioda imali smo problema sa povredama. U tim okolnostima smo trenirali. Evroligu smo počeli bez pet igrača. Adaptirali smo se na sve te situacije. Pokazivali smo karakter. Odigrali smo ligu, 33 meča, 29 utakmica nismo bili kompletni. Sagledavajući tu činjenicu, morao bih dobro da razmislim kako da kvalifikujem ovu sezonu. Imali su i drugi timovi probleme sa povredama i koronom. Ali nije isto kad Barselona ostane bez igrača i kad mi ostanemo" rekao je Radonjić.

Zvezda
foto: Starsport

Potom je prešao na ABA ligu.

"Do kraja ABA lige sa 2 pobede obezbeđujemo prvo mesto. Mi smo jedina ekipa u Evroligi koja igra paralelno takmičenje koje je najznačajnije za klub. Nije lako posle ovih napora da držiš nivo igre".

Radonjić je upitan da li bi Zvezda ušla u top 8 da se Holins nije povredio

"U ovom periodu smo bili u dobrom ritmu. Holins je bio u najboljoj formi otkako je došao. Ispao je on, pa je ispao Lazić. Pitanje kako bi se situacija razvijala da smo npr. u prvom kolu imali 5 igrača više, a ne manje...", poručio je Radonjić

Zvezda je završila sezonu na 11 mestu sa skorom skorom 12-16.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track