OBRADOVIĆ POSLE PORAZA OD BARSELONE: Pobedio je kvalitetniji tim, projektovan za F4!
Foto: Nenad Kostić

EVROLIGA

OBRADOVIĆ POSLE PORAZA OD BARSELONE: Pobedio je kvalitetniji tim, projektovan za F4!

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone rezultatom 80:89

Trener Partizana Željko Obradović nije bio nezadovoljan posle meča uprkos poraza njegove ekipe. i smatra da je Barselona zasluženo pobedila

Zanimljiv statistički podatajk je da je Partizan je izgubio svega 3 lopte, naspram 14 Barselone.

"To je pokazatelj da se tim borio i dao sve od sebe. Oni su imali mnogo statistiku šuta, što je njihov kvalitet. Prosto su igrali bolje, kvalitetniji su tim. Igrali smo protiv tima koji je projektovan za F4 i možda i prvi favorit za osvajanje EL, što i želim mom prijatelju Šarasu", rekao je Obradović i nastavio:

"Želeo sam mnogo toga da se uradi, igrači su dali sve od sebe. Taj podatak je jedan, a drugi je da smo imali 17 šuteva više od njih, ali šest penala manje. Sa 14 napada više smo izgubili. Jasno je da su oni šutirali fantastično. Ne može da se počne treća četvrtina da oni zakucaju... To je već za analizu. Nemam zamerke na moj tim zbog ovog ritma i tima koji ima ambicije da igra Fajnal-for ove sezone"

Real tek u sredu igra protiv Fenerbahčea, pa će Partizan imati dan više za odmor pred mel u petak.

"Protiv Reala će biti lakše, imaćemo dan više za odmor i trening. Probao sam da raspodelim minutažu, samo je Lesor igrao 30 minuta zbog suspenzije u ABA ligi"

Obradović je pričao i o odbrani tima.

"Ne igra se uvek na isti način. Ne možeš stalno isto odbranu da igraš. Da bi menjao odbranu, moraš da budeš koncentrisan. Oni imaju kvalitet, spuštali su loptu Mirotiću... Kada se lomila utakmica, to je bilo problematično, Mirotić je ubacio dva šuta spolja. Imali smo stravičan pritisak na igrača koji dodaje loptu i tu smo napravili i vratili se utakmicu i primili trojku u završnici prvog poluvremena. Šutirali su bolje i zaslužili su pobedu. Kvalitetniji su tim", istakao je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track