BOMBA IZ NBA LIGE! LJUBIMAC GROBARA IDE KOD DONČIĆA: Nadali su se da će da ostane, ali Egzum se vraća u SAD posle dve godine!
Foto: Nenad Kostić

ZAVRŠEN POSAO

BOMBA IZ NBA LIGE! LJUBIMAC GROBARA IDE KOD DONČIĆA: Nadali su se da će da ostane, ali Egzum se vraća u SAD posle dve godine!

Košarka -

Jedan od košarkaša kojeg su navijači Partizana brzo zavoleli tokom prethodne sezone, neće u narednoj nositi crno-beli dres.

Postojala je nada, pre svega kod Grobara, međutim, čini se da Dante Egzum neće potpisati novi ugovor sa šampionom ABA lige.

Informaciju o njegovoj narednoj destinaciji doneo je Adrijan Vojnarovski, što samo po sebi govori da će Australijanac karijeru nastaviti u NBA ligi.

- Slobodan igrač, bek, Dante Egzum, nekadašnji peti pik na draftu - vraća se u NBA uz dogovor sa Dalas Maveriksima. Njegov agent Brendon Rozental potvrdio je za "ESPN". Nakon što je vodio Partizan do prve titule u deceniji, Egzum donosi svoju svestranost Mavsima - objavio je Vojnarovski, verovatno najbolji NBA insajder.

Partizan, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

Egzum je bio peti pik na draftu 2014. godine kada ga je izabrala Juta. Pet godina je bio član tog tima, a zatim je dve godine igrao za Klivlend pre nego što je došao u Evropu.

U sezoni 2021/22 igrao je za Barselonu, a prethodnu sezonu za Partizan.

Imao je veoma dobru sezonu, a na utakmicama Evrolige u crno-belom dresu je beležio 13,2 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skokova po utakmica.

U Dalasu će igrati u tandemu sa Lukom Dončićem, jednim od najboljih košarkaša na planeti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track