OSTOJA MIJAILOVIĆ: Borićemo za fajnal-for Evrolige i trofej u ABA ligi
Foto: @starsport

Ciljevi u novoj sezoni

OSTOJA MIJAILOVIĆ: Borićemo za fajnal-for Evrolige i trofej u ABA ligi

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je danas da su sportski ciljevi tog kluba za predstojeću sezonu borba za plasman na fajnal-for Evrolige i odbrana trofeja u ABA ligi.

"Što se tiče sportskih planova za sledeću godinu, nama su planovi isti - želimo da sigurno igramo Top osam Evrolige, borićemo se za fajnal-for i cilj nam je da osvojimo ABA ligu", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare u Beogradu posle sednice Upravnog odbora kluba.

On je istakao da su prošlosezonski ciljevi ispunjeni i da je klub plasmanom u Evroligu uštedeo milion evra.

Prvi čovek crno-belih je rekao da je budžet za predstojeću sezonu za stručni štab i prvi tim gotovo 25 odsto veći nego prošle sezone.

"Kada kažem 25 odsto veći, morate da razumete da isti igrači, kojima su istekli ugovori, ove sezone dosta više vrede nego proteklih sezona", rekao je on i dodao da prelazni rok još nije završen.

"Dovešćemo jednog igrača ili eventualno dva, ali to zavisi od stručnog štaba i Zorana Savića. Nećemo dovoditi igrače samo da bismo zadovoljili formu...", rekao je Mijailović.

Ono što je veliki hendikep Partizana po budžet, kako je rekao, su prihodi od TV prava.

"Grčki klubovi imaju sedam-osam, a ne i devet miliona evra od TV prava. Partizan nema jedan evrocent TV prava, niti od ABA lige niti od Evrolige. Moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi i da 2025. godine, ako bog da, Partizan bude stalni član Evrolige i da samim tim stekne pravo da dobija kompenzaciju za TV prava", rekao je Mijailović.

"Vrednost Partizana u ABA i Evroligi je velika, bili smo najgledaniji, a nismo za uzvrat dobili nijedan evrocent", dodao je on.

Rekao je da pomoć države nije izostala i da ona iznosi oko 30 odsto budžeta.

"Bez tih tih 30 odsto ne bismo imali ovakav kvalitet i pitanje je na kom bismo se nivou takmičili", dodao je Mijailović.

"Naš budžet nije mali, ovo je najveći budžet u istoriji Partizana koji je ova uprava uspela da obezbedi kroz klupske prihode i pomoć države", istakao je predsednik Partizana.

Upitan da li je realno očekivati da Partizan 2025. godine postane stalni član Evrolige, Mijailović je rekao da smatra da njegov klub ispunio sve uslove za to.

"Koliko ja znam, 2025. godine ističu licence klubova koji su sada u vlasničkoj strukturi. Postoji plan da se Evroliga proširi, odnosno da prima nove članove. Mislim da je Partizan stekao sve uslove da bude stalni član Evrolige. Partizan je se pokazao kao dobar partner Evrolige. Očekujem da nas ozbiljno razmotre 2025", rekao je Mijailović.

Pošto je naveo ciljeve kluba u Evroligi i ABA ligi, novinari su upitali šta je sa Košarkaškom ligom Srbije.

"Moj stav je potpuno jasan - KLS mora da se vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije. Nacionalna liga mora da bude pod jurisdikcijom KSS i da bude garant razvoja svih klubova. Ne može KLS da bude liga koja se igra kao turnir, to nije dobro", rekao je Mijailović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track