IVANOVIĆ NAKON ASVELA: Ne mogu svi da igraju, samo njih 12! Nećemo uvek pogađati trojke!
Foto: Petar Aleksić

EVROLIGA

IVANOVIĆ NAKON ASVELA: Ne mogu svi da igraju, samo njih 12! Nećemo uvek pogađati trojke!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel sa 93:72 na startu takmičenja u Evroligi.

Duško Ivanović trener crveno-belih bio je zadovoljan igrom svog tima, iako je rekao da moraju još bolje.

"Rekao sam da je ovo za nas bila teška i opasna utakmica. Igrači su bili svesni toga. Ali je pritisak koji je bio dobro uticao na njih. Imali smo nekih propusta u odbrani, ali dobro, kada se vodi gubi se koncentracija. Moraćemo da popravimo odbranu i igramo pokretljivije uz bolja rešenja u napadu", započeo je izlaganje trener Zvezde.

Zvezda u rosteru ima velikih broj kvalitetnih igrača koje bi trebalo uklopiti. To nije problem Ivanoviću.

"Meni nije teško što imam dobre igrače, to je samo prednost za trenera. Nemam nikakav problem sa tim", jasan je on.

Bilo je i grešaka posebno u odbrani.

"Imali smo neke velike greške u odbrani, ali su generalno igrači dali maksimum, izgarali su na terenu i greške su sastavni deo košarke, ali kada se bore ovako to nije problem. Rekao sam igračima da moramo da igramo bolje, jer nećemo uvek šutirati kao danas", podvukao je Ivanović, koji je ponovio da tim tek treba da se napravi.

"Rekao sam da smo napravili skup dobrih igrača, ali tek treba da napravimo dobar tim. To je ono što treba da uradimo", istakao je crnogrski stručnjak.

Večeras je mnoge iznenadilo što je brazilski plejmejker Jago dos Santos ostao van protokola, a Ivanović objašnjava da je to bila njegova odluka, a ne eventualna povreda igrača.

"Najbolje bi bilo da na klupi mogu da sede 15 igrača, ali mogu samo 12. Tako će i sledeću tri da budu napolje", kazao je šef struke srpskog šampiona, koji je posebno bio oduševljen ambijentom i brojnošću navijača u "Areni".

"Fenomenalno je bilo. Nikada nisam igrao pred ovolikim brojem gledalaca, nadam se da će ih biti još više", nada se on.

Za kraj Ivanović je upozorio.

"Mi smo imali veliki broj pokušaja za tri, ali je sve to bilo rezonski. Ovaj procenat šuta nećemo imati na svakoj utakmici i moraćemo da budemo raznovrsniji, ali je večeras to išlo i bilo je sjajno", zaključio je Ivanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track