SVI ONI KAŽU DA ZNAJU GDE DOLAZE, A POSLE SEDAM DANA... Trener FMP-a posle poraza od Zvezde govorio o strancima u srpskoj košarci
Foto: Starsport

ABA LIGA

SVI ONI KAŽU DA ZNAJU GDE DOLAZE, A POSLE SEDAM DANA... Trener FMP-a posle poraza od Zvezde govorio o strancima u srpskoj košarci

Košarka -

Trener FMP-a, Nenad Stefanović, govorio je nakon utakmice protiv Crvene zvezde o strancima u srpskoj košarci.

Poručio je najpre da je zadovoljan izdanjem svojih igrača.

- Čestitke mojim momcima na izvanrednoj utakmici, ali mislim iskreno da smo i do sada igrali dobro. Odigrali smo hrabro, a najteže je protiv ovakve ekipe zato što nikad ne znaš ko je u sastavu, ko će da iskoči. Videli smo večeras da su Jago i Dalibor Ilić dali neki doprinos i po meni je to odnelo prevagu. Jako sam zadovoljan igrom, fokusom i hrabrošću na ovoj utakmici. Čestitke Zvezdi na pobedi mislim da su igrali bolje od nas i želim im mnogo sreće u nastavku sezone - rekao je Stefanović.

Govorio je potom i o Ugu Besonu, dvadesetdvogodišnjem beku koji pruža odlične partije na početk usezone.

- Što se tiče Uga on je prvi put u jednom sistemu gde se radi kompletno sa njim u svim aspektima. Pričamo o teretani, načinu života, o prepodnevnom i popodnevnom treningu. Nakon one prve dve utakmice u kojima je bio jako dobar ušao je u nešto što se zove ABA liga, skauting i pripremu utakmice. Danas ga je čuvao verovatno najbolji odbrambeni igrač Evrolige, po mom mišljenju. Videli smo šta jedan Lazić zmači za Zvezdinu igru. On je 2001. i mlad je momak i treba mu vremena da se prilagodi. Da talenat ima – ima, da će ga iskoristiti, ja verujem da hoće.

Ugo Beson, Miloš Teodosić
foto: Starsport

Kada je reč o strancima, u poslednjih nekoliko godina je povećan njihov broj u srpskoj košarci.

- Mi često sebe potcenjujemo, to nam je isto u krvi. Konkretno što se tiče Uga za nas je velika satisfakcija što je jedan takav igrač koji je draftovan i koji je najveći prospekat u Francuskoj došao kod nas. Verujem da pre dve godine ne bi moglo ni da se pomisli da može. Prepoznat je neki naš zajednički rad kao kluba i prevashodno ovi igrači poput Frejzera, Džonsa i Nevelsa su napravili iskorake. Tako da on je znao gde dolazi. Svi oni kažu da znaju da se ovde radi jako, ali posle sedam dana kažu da su mislili da nije toliko jako. Kad mu sve malo legne i on i Ostin će pokazati da mogu da budu pojačanja - zaključio je Stefanović.

Kurir sport

Bonus video:

01:08

Predstavljanje igrača na utakmici FMP - Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track