MONSTRUOZNA PARTIJA ZVEZDINOG VOJNIKA PROTIV FENERA: Kako je tihi i skromni Stefan Lazarević u džep stavio Skotija Vilbekina?!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

defanzivna klinika

MONSTRUOZNA PARTIJA ZVEZDINOG VOJNIKA PROTIV FENERA: Kako je tihi i skromni Stefan Lazarević u džep stavio Skotija Vilbekina?!

Košarka -

Neverovatnu partiju odigrao je Stefan Lazarević u meču Crvene zvezde Meridianbet i Fenerbahčea (87:56) u Evroligi.

Stefan Lazarević, Skoti Vilbekin
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Stefan Lazarević (27) doktorirao je odbranu na Skotiju Vilbekinu. Bek Crvene zvezde izdominirao je nad Amerikancem i malo je reći da ga je stavio u džep. Njegov dobrinos visokoj i značajnoj pobedi crveno-belih bio je nemerljiv.

- Uvek kažem da je najvažnije da moja ekipa pobedi i to je osećaj koji ispunjava više od svega. Drago mi je što je moja igra uticala na krajnji rezultat. Hvala navijačima, atmosfera je od početka sezone bila sjajna. Nadam se da će nas bodriti u nastavku, da će biti tu, i hvala im na podršci - skroman kao i uvek bio je posle meča Stefan Lazarević.

Uz sjajnu defanzivnu rolu Stefan Lazarević bio je izuzetno efikasan, pa je upisao dvocifren učinak po broju poena. Imao je sjajni defanzivac 11 poena protiv Fenera, što je njegov rekord u Evroligi i tri skoka.

Stefan Lazarević, Skoti Vilbekin
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Skoti Vilbekin se gotovo nije video pored Stefana Lazarevića, upisao je svega šest poena, uz jednu asistenciju i tri skoka. Forsirao je šut, ali jednostavno preko sjajnog Lazarevića nije mogao više.

- Teško je igrati protiv njega. Ja sam malo gabaritniji, on je malo niži, pokretan je, mobilan je, ima dobre kretnje, dobar šut, opasan je u svakoj situaciji. Jednostavno, da mu se dosađuje i eto, da se ne oseća komforno u toku utakmice, pogotovo što igra u gostima - objasnio je Zvezdin defanzivac.

Pokazao je Stefan Lazarević konstantnost svih ovih godina u Crvenoj zvezdi. Bio je standardan kod svih trenera, počev od Dejana Radonjića, preko Vlade Jovanovića i Duška Ivanovića i danas kod Janisa Sferopulosa.

Valja pomenuti da je Stefan Lazarević bio kapiten generacije KK Crvena zvezda koja je 2014. godine u Milanu osvojila Evroligu, pobedom nad Realom iz Madrida 55:42. U toj ekipi igrali su Boriša Simanić, Vojislav Stojanović, Aleksandar Aranitović, Aleksa Radanov...

Stefan Lazarević, momak koji ima specifično ime i prezime, kao srednjovekovni srpski vladar despot Stefan Lazarević još jednom je potvrdio svoj kvalitet i pokazao da pored defanzive može da bude koristan i u napadu.

Kurir sport/A. R.

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track