"UČESTVOVAO SAM U RATU SA 19 GODINA" Potresna ISPOVEST Ostoje Mijailovića - otvorio je dušu Izraelcima - "Uzeo sam pušku i..."
Foto: @starsport

o ratu

"UČESTVOVAO SAM U RATU SA 19 GODINA" Potresna ISPOVEST Ostoje Mijailovića - otvorio je dušu Izraelcima - "Uzeo sam pušku i..."

Košarka -

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je za "israelhayom", te je u tom intervjuu pričao o svom odnosu sa izraelskim narodom, koji posebno ceni jedan Ostojin gest.

Podsetimo, kada je u Izraelu počeo rat, predsednik Partizana je ponudio izraelskim klubovima da u Srbiji igraju svoje utakmice u evropskim takmičenjima.

- Nema razloga da se mnogo objašnjava. Mi smo prijatelji, a prijatelji su tu za vas u teškim trenucima. Partizan je iskusio kako izgleda igrati u gostima zbog rata. Znamo kakav je osećaj, pa smo ponudili svoju pomoć. Beograd je bezbedan za sve. Kao što vidite, mi smo veoma dobri domaćini, a naša zemlja je otvorena za sve. Da, postoje određeni izazovi, ali sam siguran da se vaše grupe osećaju bezbedno u Beogradu - rekao je Mijailović.

Potom je usledila njegova ispovest o ratu, prvi čovek Parnog valjka otkrio je da je bio učesnik rata sa samo 19 godina.

- Šta da mislim o ratu? Nažalost, učestvovao sam u ratu sa 19 godina. Morao sam da uzmem pušku i branim svoju zemlju. Rat nikada nikome nije dobar. Rat je sam po sebi katastrofa, a posledice se osećaju mnogo godina nakon završetka rata. Samo mir može vam biti od koristi.

Ostoja Mijailović, Partizan
foto: @starsport

Ostoja bi bez problema potpisao nekog izraelskog košarkaša, ukoliko se pojavi prava prilika...

- Što da ne? Ako nam bude interesantan Izraelac, rado ćemo ga potpisati u budućnosti. Završili smo našu vezu sa Jamom na način na koji smo završili... to ne bi trebalo da utiče na dogovore sa drugim izraelskim igračima u budućnosti.

Kurir sport / A.R

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track