ZBOG TRANSRODNE KOŠARKAŠICE NASTAO OPŠTI HAOS: Srednjoškolac koji se identifikuje kao žensko povredio tri igračice - MEČ PREKINUT!
Foto: Printscreen

šok scene

ZBOG TRANSRODNE KOŠARKAŠICE NASTAO OPŠTI HAOS: Srednjoškolac koji se identifikuje kao žensko povredio tri igračice - MEČ PREKINUT!

Košarka -

Košarkaška utakmica srednjoškolskih timova Čarter i KIPP Akademije u Masačusetsu prekinuta je, pošto su čak tri igračice Čartera doževele povrede u duelima sa transrodnom košarkašicom.

Naime, za KIPP Akademiju nastupao je muškarac koji se identifikuje kao ženska osoba.

Transrodna igračica KIPP-a znatno je viša i fizički snažnija od svojih protivnica, pa lako izlazi na kraj sa rivalkama.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama jedna košarkašica Čartera valjala se po parketu od bolova nakon žestokog duela sa pomenutom protivnicom.

Čarter je desetkovan ušao u meč, a onda su se čak tri igračice povredile već u prvom poluvremenu, pa je trener odlučio da povuče ekipu sa terena posle samo 16 minuta igre. Zbog toga će meč biti registrovan službenim rezultatom 10:0 u korist KIPP Akademije.

Direktor škole nakon meča izjavio je da je ekipa znala da za protivnički tim nastupa transrodna osoba i da to nije razlog zbog kog su odlučili da se povuku.

"Ne, trener je znao da ona igra, odigrali smo već jedan meč sa njima na domaćem terenu i ništa se nije dogodilo, znao je da će ući u igru", kaže Kajl Pelčar direktor Čartera.

On je istakao da su strahovali da će se još igrača povrediti i da zbog toga neće moći da se takmiče u plej-ofu.

Međuškolska atletska asocijacija Masačusetsa saopštila je da igrač/ica ne može biti isključen/a iz tima na osnovu rodnog identiteta.

U odeljku 43.3.1 pravilnika navodi se sledeće:

"Učenik neće biti isključen iz učešća u sportskom timu specifičnom za pol koji je u skladu sa verodostojnim rodnim identitetom učenika".

Kurir sport/J.M./NYpost

00:09

Finale košarkašica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track