SUMANUT ZAHTEV PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA: Ukrajinci traže od FIFA da IGRAJU NA MUNDIJALU, a da se ova reprezentacija IZBACI!
Foto: Profimedia

politika i sport

SUMANUT ZAHTEV PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA: Ukrajinci traže od FIFA da IGRAJU NA MUNDIJALU, a da se ova reprezentacija IZBACI!

Mundijal 2022 -

Ukrajinski fudbalski klub Šahtjor zatražio je od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Iran sa Mundijala u Kataru i da njihovo mesto zauzme Ukrajina.

Kao razlog naveli su činjenicu da ta zemlja učestvje u napadu na njihovu zemlju.

"Šahtjor traži od FIFA da izbaci reprezentaciju Irana sa Svetskog prvenstva zbog napada na Ukrajinu. To bi bila poštena odluka kako bi se privukla pažnja sveta na državu koja pomaže u ubijanju Ukrajinaca. Upražnjeno mesto bi trebalo dodeliti Ukrajini. Naša selekcija nije imala jednake uslove sa ostalim timovima tokom odigravanja baraža. Momci su igrali srcem", navodi se u saopštenju kluba.

Ukrajnski klub apeluje na sve da izvrše pritisak na FIFA da se to dogodi.

"Dosta je skrivanja iza teze da politika nema uticaj u sportu", zaključuje se u saopštenju.

Teško je verovati da će FIFA napraviti tako drastičan potez sada kada je do starta turnira ostalo manje od mesec dana. Čak i da se to desi, njihovo mesto po pravilima ne bi mogla da zauzme Ukrajina, već neka selekcija iz te konferencije. U ovom slučaju to bi bili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Podstimo, nedavno je i grupa sportista iz Irana tražila od FIFA da se njihovoj reprezentaciji zabrani učešće na Mundijalu zbog brutalnosti vlasti prema sopstvenom narodu.

Kurir sport

Bonus video:

02:59

KIJA PROGNOZIRALA POBEDIKA NA EVROVIZIJI Pogodila sve grupe za Mundijal, pa rekla da će ova zemlja pobediti NI SRBIJA, NI UKRAJINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track