SELEKTOR EKVADORA PRESREĆAN: Velika pobeda na startu Svetskog prvenstva
Foto: EPA Noushad Thekkayil

KATAR 2022

SELEKTOR EKVADORA PRESREĆAN: Velika pobeda na startu Svetskog prvenstva

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Ekvadora Gustavo Alfaro rekao je da je njegova ekipa danas ostvarila veliku pobedu protiv Katara na startu Svetskog prvenstva i da na tom takmičenju pokušava da ispiše istoriju.

"Ovo je velika pobeda, pogotovo jer je prva utakmica na takmičenju, ima više pritiska i tenzije. Ne znate šta da očekujete, kako će se ekipa ponašati. Igrači su razmišljali o tome da je prva utakmica važna. Veliki je motiv pobediti domaćina turnira. Igrači su veoma posvećeni. Pokušavamo da ispišemo istoriju", rekao je Alfaro.

Ekvador je pobedio Katar sa 2:0, u prvoj utakmici na Mundijalu, u Grupi A. ; Dvostruki strelac bio je Ener Valensija, koji je golove postigao u 16. minutu iz jedanaesterca i u 31. minutu. On je bio strelac i u trećem minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije gol poništen zbog ofsajda.

"Morate da pobedite da biste zadržali šansu za prolaz dalje, ali ovo nije odlučujući korak, ima ekipa koje su pobedjivale u prvim utamicama ali nisu prolazile dalje... Uticao je i poništen gol na početku utakmice. To nam je promenilo razmišljanje, ali smo istrajali. Postigli smo dva gola, ali je ipak trebalo da pojačamo", naveo je selektor.

U drugom kolu 25. novembra, Ekvador će igrati protiv Holandije, a Katar protiv Senegala.

"Protiv Holandije će biti teško pošto su oni dobri u završnici", dodao je Alfaro.

Katar je postao prvi domaćin u istoriji svetskih prvenstava koji je izgubio prvu utakmicu na turniru.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track