BRUTALNA PROVOKACIJA MLADOG ARGENTINCA: Pričali smo o Italiji 1990, a onda nas je podsetio na "ŠESTICU" i blam iz 2006.
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

novinarska priča

BRUTALNA PROVOKACIJA MLADOG ARGENTINCA: Pričali smo o Italiji 1990, a onda nas je podsetio na "ŠESTICU" i blam iz 2006.

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Na eventu Južnoamerikanaca u Dohi upoznali smo i kolegu iz Argentine Augustina Portu, sa kojim smo se lepo ispričali.

Augustin  Porta, katar 2022, Argentina
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Bilo je pravo zadovoljstvo razgovarati sa mladim novinarom iz Santa Fea, sa kojim smo se podsetili utakmica između Argentine i Srbije.

Počeli smo temu sa legendarnom utakmicom iz 1990. godine, sa Svetskog prvenstva u Italiji. Na jednoj strani Dragan Stojković Piksi, Robert Prosinečki, Refik Šabanadžović, Zlatko Vujović... Na drugoj Dijego Armando Maradona, Sokar Ruđeri, Klaudio Kaniđa, Horhe Buručaga...

- Nisam se rodio kad je bila ta utakmica. Ali, gledao sam je na Jutjubu, neverovatan meč. Kad ste mi rekli da se tada vaša država zvala Jugoslavija, odmah sam se setio. Prošli smo vas na penale, Maradona je promašio - prisetio se Augustin Porta.

Kao i svaki Argentinac nije izdržao, a da nas ne pecne za visok poraz koji smo doživeli od Gaučosa na mundijalu u Nemačkoj pre 16 godina.

- Sećate li se šta se desilo 2006. godiner, kada su igrale Argentina i Srbija? Jel znate koji je tada bio rezultat, kad smo igrali - smejao se Augustin, aludirajući na “šesticu” koju smo popili od Argentinaca na tom Mundijalu.

Augustin  Porta, katar 2022, Argentina
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Kolega fotoreporter Dado Đilas i ja smo se naravno setili, uhvatili se za glavu, dok se mladi Augustin Porta zadovoljno smejao. A, onmda je dodao:

- Dobri ste vi Srbi, niste loši. Video sam da imate sjajnu reprezentaciju. Mnogi vaši igraju u Italiji, poput Vlahovića, Kostića i Jovića. Ko zna, možda ćemo i da se sretnemo ovde u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track