KAKVE SU, BRE, OVO CENE? Otišli smo da jedemo u Dohi i samo što nas ŠLOG nije strefio! OVO JE SULUDO
Foto: Profimedia

Mundijal van terena

KAKVE SU, BRE, OVO CENE? Otišli smo da jedemo u Dohi i samo što nas ŠLOG nije strefio! OVO JE SULUDO

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Ako ste želeli da smršate, onda ideja o dolasku na Svetsko prvenstvo u Kataru i ne zvuči loše.

Cene hrane na stadionima i drugim zvaničnim mestima, poput fan zona ili medija centra, tolike su da možete jedino unapred da uputite izvinjenje svom stomaku što ćete ga ostaviti na miru jedno vreme.

Dođete na stadion, ponesete flašicu vode, što je sasvim razumljivo jer je u Dohi 30 plus tokom dana, a vlažnost vazduha i preko 70 odsto. A onda vam oduzmu istu na ulazu u stadion. Po pravilima, vodu i hranu ne smete da unesete na stadion. Čak i da ste uneli nešto u stomak pre dolaska na stadion, boravak unutar sportskog kompleksa od najmanje tri sata može da predstavlja problem. A tamo su cene takve da otpadaju uši.

Hot-dog možete da dobijete po ceni od 25 rijala. Pomnožite to sa 32 dinara, koliko iznosi jedan rijal, i dobićete cenu od 800 dinara. Da ne pominjemo da je u pitanju minijaturna varijanta ove popularne namirnice. Za sokove ćete morati da izdvojite 15 rijala, ili nešto manje od 500 dinara. Da ne zaboravimo, radi se o flašicama od 250 ml. Flašica vode je 10 katarskih rijala ili nešto više od 300 dinara.

Ono što nekako najviše nervira navijače jeste činjenica da je alkohol zabranjen, a šlag na tortu je cena piva bez alkohola - tričavih 30 rijala, odnosno skoro 1.000 dinara.

I za kraj, svakom je njegova muka najveća, pa tako i mi novinari mislimo na sebe. Ovog puta s jakim razlogom. Medija-centar je mesto okupljanja novinara i mesto za rad, dogovore s kolegama, kao i mesto odakle polaze autobusi na stadione ili trening-kampove. Treba očekivati da ogladnite. A onda šok - ručak u restoranu medija-centra košta 53 rijala. U prevodu 1.700 dinara.

Kiseo osmeh, okret na petu i paljba - jedino što vam preostaje da uradite.

CENOVNIK

Mini hot-dog 800 dinara

Mini-salata - nekoliko komadića paradajza, malo zelene salata i sira 1.250 dinara

Mali burger i jedno malo bezalkoholno pivo 3.355 dinara

Akcija: Ručak za novinare u medija-centru 1.700 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track