ŽENA GA MOLILA DA BATALI FUDBAL I POSTANE POLICAJAC! Neverovatna priča: Pre dve godine nije imao klub, a sada je heroj Holandije!
Foto: Profimedia

holandski džin

ŽENA GA MOLILA DA BATALI FUDBAL I POSTANE POLICAJAC! Neverovatna priča: Pre dve godine nije imao klub, a sada je heroj Holandije!

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Holandije uz dosta muke zabeležila je pobedu na startu Mundijala.

Popularne Oranje u derbiju prvog kola grupe A savladale su afričkog šampiona Senegal sa 2:0.

Golove su postigli Gakpo u 84. minutu i Klasen u 99, ali istinski junak ovog meča stajao je na golu Holandije.

Andres Nopert
foto: Profimedia

Reč je o debitantu na Mundijalu - Andresu Nopertu.

Dobroćudni holandski div rođen je pre 28 godina u Herenvenu, a u istoimenom klubu je i započeo svoju karijeru. Međutim, morao je da napusti klub 2014. godine bez ijednog nastupa za prvi tim. Prešao je NAC Bredu, ali karijera mu nije obećavala, pošto je za četiri godine upisao samo sedam nastupa. Pokušao je u italijanskoj Seriji B, ali sa Fođom ispao iz lige. Tu je odigrao tak osam utakmica.

Kasnije je pokušao u Dodrehtu, ali nakon samo dva meča je dobio otkaz.

Supruga i ostali članovi porodice su ga molili da odustane od fudbala i prihvati posao u policiji. Međutim, on nije želeo da odustane od svog sna.

Nije ih poslušao, iako celu sezonu nije mogao da pronađe klub.

U januaru prošle godine konačno je dobio šansu u Go Ahed Iglsima. Iskoristio je priliku i ubrzo je stigao poziv iz Herenvena, kluba u kom je započeo karijeru.

Javnost je bila šokirana kada ga je iskusni Luj Van Gal pozvao da brani boje Holandije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Andres Nopert
foto: Profimedia

Pre dve godine nije imao klub i karijera mu je bila u raspadu, a u ponedeljak je debitovao za reprezentaciju i to na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu.

Oduševio je u svom prvom meču za nacionalni tim. Prema oceni SofaScorea bio je najbolji igrač meča i dobio je ocenu 8. Upisao je četiri odbrane, od kojih su dve bile nakon udaraca iz njegovog šesnaesterca.

Kurir sport/Goal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track