JOŠ JEDAN KIKS FAVORITA! Urugvaj se nije proslavio na startu Mundijala! Azijski tigrovi iščupali BOD protiv moćnog rivala!
Foto: EPA

katar 2022

JOŠ JEDAN KIKS FAVORITA! Urugvaj se nije proslavio na startu Mundijala! Azijski tigrovi iščupali BOD protiv moćnog rivala!

Mundijal 2022 -

Dva puta su nebeskoplavi pogađali okvir gola, ali nisu uspeli da zatresu mrežu...

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje odigrali su nerešeno 0:0 u prvom kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Azijski tigrovi zasluženo su došli do boda i tako već na startu ozbiljno pomrsili račune ambicioznim Urugvajcima.

Koreja je sjajno ušla u meč, odmah su izvršili pritisak na poslednju liniju odbrane nebeskoplavih, koji u prvih dvadesetak minuta igre nisu mogli da dođu do lopte.

Urugvaj se u nastavku poluvremena oslobodio pritiska i prvi sitgao do ozbiljne prilike za gol, međutim, u 22. minutu Darvin Nunjez je sa šest metara promašio čitav fudbal.

U 34. minutu obrukao se i napadač Olimpijakosa Hvang. Bio je potpuno sam kada je dobio loptu u šesnaestercu, ali njegov udarac je završio visoko iznad prečke.

Jednu od najboljih prilika na meču propustio je iskusni Dijego Godin u samom finišu poluvremena. Valverde je sjajno centrirao iz kornera, Godin je impresivno skočio, uputio udarac glavom i pogodio stativu.

Pokušavao je Urugvaj u drugom delu meča da dođe do gola, ali bezuspešno. U 90. minutu sjajni Fede Valverde je raspalio iz daljine i pogodio prečku, bila je to najbolja šansa Urugvaja u nastavku meča.

Koreja je na kraju odolela svim napadima nebeskoplavih i zasluženo stigla do boda.

U narednom kolu Urugvaj igra protiv Portugala, a Južna Koreja će odmeriti snage sa Ganom.

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90+ - Sedam minuta nadoknade.

90. minut - Valverde pogađa prečku u 90. minutu! Raspalio je popularni Fede iz velike daljine, ali lopta je pogodila okvir gola.

88. minut - Tek drugi žuti karton na meču. Opomenu je dobio Čo Gue Sung.

81. minut - Nunjez propušta sjajnu priliku. Oslobodio se čuvara mladi napadač, uputio snažan udarac u dalji ugao, ali lopta je završila pored stative.

77. minut - Prva prilika za Koreju u drugom poluvremenu. Džo je raspalio sa 20-metara udaljenosti, ali bio je neprecizan.

65. minut - Kavani dobija priliku. Popularni Matador zamenio je Luisa Suareza.

63. minut - Sjajna prilika za Urugvaj iz kontre. Nunjez je pokazao koliko je brz. Sjajno je prošao po levoj strani, stigao do gola Koreje, ali u završnici je izgubio snagu, pa je njegovo dodavanje presekao golman Južne Koreje.

57. minut - Prvi žuti karton na meču. Kaseres je neoprezno startovao nad Sonom i zasluženo je zaradio opomenu. Bukvalno je izuo kopačku fudbaleru Totenhema.

55. minut - Prilika za Urugvaj. Bentakur je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali njegov šut je izblokiran.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena

43. minut - Stativa! Izuzetno je skočio Godin nakon centaršuta iz kornera, uputio odličan udarac, ali lopta je pogodila okvir gola! Najbolja šansa za Urugvaj.

34. minut - Sjajna šansa za Koreju. Na nekih pet metara od gola protivnika ostao je sam Hvang, ali je očajno zahvatio loptu. Navijači Neverovatan promašaj!

27. minut - Urugvaj je sve konkretniji... Pokušali su iz kontre da ugroze gol rivala, ali Nunjez nije uspeo da prihvati loptu. Previše jak pas poslao je Matijas Olivera.

22. minut - Kakva šansa za Urugvaj! Posle sjajne dijagonale Pelistri je glavom spustio loptu pred gol Južne Koreje, ali napadač Liverpula Darvin Nunjez jepromašio loptu na pet metara od protivničkog gola...

20. minut - Prva prilika za Urugvaj na meču. Sjajna lopta Himeneza, pa izuzetan prijem Valverdea, međutim njegov udarac završio je iznad gola. Zasmetao mu je jedan odbrambeni igrač Južne Koreje, dovoljno da ne uputi bolji udarac ka golu rivala.

16. minut - Urugvaj ne pravi pritisak na poslednju liniju odbrane rivala, strpljivo čekaju grešku protivnika na sredini terena.

Urugvaj - Koreja
foto: EPA

10. minut - Silovito je krenula Južna Koreja, uglavnom se igra na polovini Urugvaja, ali ekipa Paola Benta još uvek nije uspela da stvori ozbiljniju priliku na meču.

4. minut - Agresivno je izašla Južna Koreja i od samog starta pritiska poslednju liniju odbrane Urugvaja.

Utakmica je počela!

13:50 - Sjajna atmosfera na stadionu "Edukejšn siti" u Al Rajanu

navijači
foto: EPA
Urugvaj
foto: EPA

STARTNE POSTAVE

URUGVAJ: Rošet - Kaseres, Himenez, Godin, Olivera - Vesino - Valverde, Bentankur - Pelistri, Nunjez, Suarez

JUŽNA KOREJA: G.Kim - S.Kim, G.Kim, M.Kim, H.Kim - Jung, B.Hvang - Na, Li, Son - U.Hvang

Urugvaj i Koreja otvaraju program u nezgodnoj grupi H sa kojom se u osmini finala ukršta naša grupa.

Urugvaj je jedna od najstarijih reprezentacija u Kataru, ima čak šestoricu igrača sa 35+ godina, što znači da je ovo poslednji Mundijal za zvezde poput Suareza, Kavanija, Godina, Musleru...

Najveća uzdanica ove reprezentacije je Fede Valverde koji igra u životnoj formi u Real Madridu, a tu je i Darvin Nunjez skupoceni napadač Liverpula od koga se mnogo očekuje na ovom šampionatu.

Azijski tigrovi se uzdaju u svoju najveću zvezdu, jednog od najboljih igrača Totenhema - Sona. On će igrati sa maskom na licu, jer je nedavno zadobio frakturu očne duplje. Nije želeo da ostavi saigrače na cedilu, pa će po treći igrati na Mundijalu. Treba obratiti pažnju i na Kim Mindžaja koji je oduševio svojim igrama u Napoliju ove sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track