BITI ILI NE BITI NAM JE UTAKMICA PROTIV KAMERUNA: Nikola Milenković realan posle poraza od Brazila, u igri je još ŠEST BODOVA
Foto: Dado Đilas

optimista

BITI ILI NE BITI NAM JE UTAKMICA PROTIV KAMERUNA: Nikola Milenković realan posle poraza od Brazila, u igri je još ŠEST BODOVA

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Srbije poraženi su na startu Svetskog prvenstva od Brazila, rezultatom 0:2 (0:0). Ono što posebno brine jeste da Orlovi nisu mogli da razviju svoju prepoznatljivu pas igru, te je protivnik učinio da deluju nemoćno na terenu.

Naredni protivnik Srbije jeste Kamerun, a utakmica je na programu u ponedeljak 28. novembra od 13.00 časova.

- Ostaje žal što u drugom poluvremenu nismo bili na nivou. Brazil je pokazao sve svoje kvalitete i zbog čega su favoriti za titulu. Ne treba mnogo da razmišljamo o porazu već da se okrenemo narednim utakmicama koje su veoma bitne. Moramo da damo maksimum da pobedimo i prođemo grupnu fazu - bio je iskren Nikola Milenković.

Reprezentacija Srbije, Svetsko Prvenstvo
foto: Dado Đilas

Defanzivac Orlova svestan je da sada Srbija mora da sovoji šest bodova i pobedi u naredne dve utakmice, ako želi dalje na Mundijalu.

- Moramo da gledamo samo sebe i da razmišljamo da sve zavisi od nas. Treba da se koncentrišemo na naredne dve utakmice. Gledali smo Švajcarsku i Kamerun. Teška je grupa, ali ako budemo pravi kao što smo bili u prethodnom period mislim da ćemo ostvariti ciljeve.

Protiv Kameruna biće meč istine za srpske fudbalere.

- Očekujem da u utakmicu protiv Kameruna uđemo sa ciljem da pobedimo. Nama igra samo pobeda. Sa tim stavom moramo da uđemo i da pokažemo da verujemo i da želimo taj prolaz grupe i siguran sam da će svih 26 igtača dati maksimum da to i uradimo.

Nikola Milenković
foto: AP

Kurir je pitao zašto je Srbija izgubila svoju pas igru protiv Brazila, a Nikola Milenković je odgovorio:

- Mnogo lopti smo gubili brzo i lako, tu je Brazil pravio razliku. Bilo je momenata kada smo morali bolje da kontrolišemo posed. Znali smo da nećemo moći da imamo loptu kroz čitavu utakmicu, a kada se napravi nekoliko grešaka sve postane teže. Prvi pas odlučuje sve, a tu smo grešili. Nismo imali strpljenja, želeli smo što pre da stignemo u poslednju trećinu. Sa druge strane, Brazil ima kvalitet i u odbrani. Dobro se kreću i rade kao tim. Kada se sve to spoji nije bilo dobro.

Nikola Milenković
foto: AP

Brazil jeste bio agresivan, ali stiče se utisak da je prednost imao po bokovima, gde je srpska odbrana doživljavala najjače udare, preko Vinisijusa i Rafinje, a onda i Martinelija i Antonija.

- Do nas je što smo izgubili. Nismo bili na nivou kao na prethodnim utakmicama. Brazil ima veliki kvalitet, a to smo osetili u drugom poluvremenu. Mi smo tim od 26 igrača, naravno da fale povređeni, ali ko god da igra verujemo u njega. Oni su igrači vrhunske klase, svaku grešku i prazan prostor će iskoristiti i kazniti na najsurovniji način. Pripremali smo se, ali kao što sam rekao, bili smo ispod nivoa.- zaključio je Nikola Milenković.

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track