DAČIĆ O POSTUPKU FIFA PROITV REPREZENTACIJE SRBIJE: Šta je tu uvredljivo?! Da li bi kaznili Ukrajinu da kaže "Donbas je naš"?
Foto: Printscreen Pink Tv

reakcija

DAČIĆ O POSTUPKU FIFA PROITV REPREZENTACIJE SRBIJE: Šta je tu uvredljivo?! Da li bi kaznili Ukrajinu da kaže "Donbas je naš"?

Mundijal 2022 -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da je licemerno to što je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije zbog zastave koja se nalazila u svlačionci Orlova.

Na zastavi je pisalo "Nema predaje" i teritorija Kosova i Metohije bila je obojena u boje srpske trobojke.

"Zamislite da Ukrajina kaže 'Krim je Ukrajina, nema predaje'. Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu?" upitao je Dačić gostujući na TV Prva.

Dačić ističe da nema ništa uvredljivo u poruci "Nema predaje".

"Šta je tu uvredljivo što je neko rekao nema predaje? Pa šta treba da kažu, da će da se predaju? Drugo, oni govore o fudbalu i ''nema predaje'' se odnosi na fudbalske utakmice. Mi smo od Brazila izgubili i očekivalo se da izgubimo, ali nas sada čekuju odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom", kaže Dačić i dodaje:

Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Oni nikada ne bi kaznili Ukrajinu kada bi Ukrajina rekla ''Donbas je naš i Krim je naš. Nema predaje

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track