KLETVA BAČENA NA PIKSIJA I SRPSKE FUDBALERE: Čak sedmorica igrača imaju problem sa povredama, prava bolnica pred Švajcarsku
Foto: EPA, AP, Ilustracija

ima li kraja malerima

KLETVA BAČENA NA PIKSIJA I SRPSKE FUDBALERE: Čak sedmorica igrača imaju problem sa povredama, prava bolnica pred Švajcarsku

Mundijal 2022 -

Piše: Aleksandar Radonić

Srpski fudbaleri otišli su sa velikim ambicijama u Katar na Svetskoi prvenstvo. Međutim, posle prva dva meča protiv Brazila (0:2) i Kameruna (3:3) sudbina je i dalje u rukama selektora Dragana Stojkovića i njegovih izabranika, jer odlučujući meč za plasman u narednu rundu igraju u petak protiv Švajcarske (22.00).

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi, Vanja Milinković Savić, Katar
foto: Starsport

Ono što posebno brine selektora Srbije, a i javnost u zemlji jeste zdravstveno stanje naših igrača. Čak sedmorica su imali, ili imaju problema sa povredama. Mnogi su roviti i fizički nespremni 100 odsto došli na Mundijal. Potom su neki počeli da se povređuju. Kao da je neko ukleo srpsku fudbalsku reprezentaciju, ne daj Bože. Daleko bilo.

Aleksandar Mitrović
foto: EPA/Rolex dela Pena

Krenimo redom. Nekoliko nedelja pred odlazak u Katar zglob je povredio Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije. Propuštao je mečeve u Fulamu, čak jedno vreme bio i na štakama. Iako fizički nije 100 odsto spreman do sada je u Kataru igrao i protiv Brazila i protiv Kameruna gde je bio i strelac. Očekuje se da bude u startnih 11 protiv Švajcarske.

Srbija, Aleksandar Mitrović, Dragan Stojković Piksi, Dušan Vlahović
foto: Dado Đilas

Dušan Vlahović takođe je rovit došao na Mundijal, jer je imao problema sa primicačom, iako na poslednjim treninzima deluje kao ljuta mašina i zapeta puška. Toliko je željan igre, da prosto hoće da eksplodira. Deluje da je povreda za njega prošlost.

Filip Kostić
foto: EPA

Slična situacija je i sa Filipom Kostićem koji je došao u Katar sa povredom mišića. Mnogo nam je nedostajao protiv Brazila, ali se već u meču sa Kamerunom videlo koliko njegovo prisustvo po levoj strani znači za Srbiju.

Saša Lukić, Nejmar
foto: EPA/Ronald Wittek

I naš ključni defanzivni vezni igrač Saša Lukić nije bio fit. Lečio se onako usput, deluje da je problem sa listom noge prošao i da je spreman. Ne bi trebalo da dođe u pitanje njegovo igranje protiv Švajcarske.

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Sergej Milinković-Savić povredio se na utakmici protiv Brazila. Buknuo mu je zglob posle jednog starta Kazemira, a zastrašujuće fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, samo su pojačale brigu našeg stručnog štaba, ali i javnosti. Međutim, Sergej je odagnao sve sumnje o svom igranju protiv Švajcarske.

- Zglob je mnogo bolje, imao sam problema na utakmici sa Brazilom. Ide napred, nosio sam poseban teg na nozi i biću spreman za narednu utakmicu - rekao je stariji od braće Milinković-Savić i obećao da će u meču protiv Švajcarske biti pravi.

Strahinja Pavlović, Srbija, Kamerun, Katar 2022
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Veoma bitan fudbaler u postavci igre selektora Dragana Stojkovića sa tri štopera jeste Strahinja Pavlović. Mladi defanzivac strelac izjednačujućeg gola, povredio se u meču protiv Kameruna, a njegov izlazak uslovio je primanje dva brza pogotka i neočekivani remi. Požalio se na bol u primicaču, išao na snimanja ovde u Dohi. Veruje da će biti spreman za utakmicu protiv Švajcarske.

Miloš Veljković
foto: EPA

I tu mukama selektora Dragana Stojkovića nije bio kraj. I drugi štoper Miloš Veljković zbog povrede morao je pre vremena da napusti utakmicu protiv Kameruna. On je pre mesec dana imao problem sa tetivom, a čini se da je samo iz preostrožnosti izašao u meču sa Kameruncima i da će gotovo sigurno zauzeti mesto centralnog štopera protiv Švajcaraca.

Opet, raport sa poslednjeg treninga fudbalera Srbije kojem je prisustvovala ekipa Kurira daje nadu da bi povrede mogle da budu prošlost, te da će selektor Dragan Stojković Piksi u petak izvesti ono najbolje što Srbija ima. Ulog je ogroman, trijumf koji garantuje drugu fazu Mundijala.

Specijalni izveštači Kurira iz Katara: Aleksandar Radonić, Dejan Ignjatović i Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track