SELEKTOR ŠVAJCARSKE OPTIMISTIČAN PRED SRBIJU: Umem da NANJUŠIM protivnikov stil igre, a igraju u INTERESANTNOM sistemu
Foto: EPA

KATAR 2022

SELEKTOR ŠVAJCARSKE OPTIMISTIČAN PRED SRBIJU: Umem da NANJUŠIM protivnikov stil igre, a igraju u INTERESANTNOM sistemu

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači Kurira iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske, Murat Jakin, govorio je na pres konferenciji pred odlučujuću utakmicu sa Srbijom, u trećem kolu grupe G, Mundijala u Kataru.

Jakin je na početku više puta istakao da je fokus na fudbalu i da ne želi da se bavi drugim stvarima.

- Bila je to posebna utakmica pre četiri godine. Želimo da igramo fudbal i ništa više. Mnogo puta sam govorio da smo mi fokusirani na fudbal, da respektujemo protivnika i da želimo da igramo fudbal. Naravno, želimo da pobedimo i učinimo naš narod srećnim - rekao je Jakin, a zatim prokomentarisao rivala.

- Srbija igra u interesantnom sistemu, ofanzivno, imaju dosta jakih individualaca, ali ja sam fokusiran na svoje momke. U svakom slučaju, respekt za protivnika. Srbija ima tim koji može lako da se prilagodi rivalu, imaju jake napadače. Moraćemo da budemo stabilni u odbrani, da naše šanse realizujemo mnogo bolje nego u prethodnoj utakmici - poručio je selektor Švajcarske.

Murat Jakin
foto: EPA

- Naš tim je zreo i iskusan, možemo sa igramo sa tri ili četiri pozadi. Da li će nas napasti sa tri napadača ili sa boka, ono sto je važno jeste da dominiramo sutra, na ostalo ne možemo sa utičemo - rekao je Jakin i dodao.

- Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri, naporno smo radili da bismo došli ovde. Verujem da će i sreća biti na našoj strani. Igrali smo dobro ovde, želim da budemo jedinstveni, a moja karijera nije važna, ovde je važan tim. Ako prođemo mojoj sreći neće biti kraja. Zato ne osećam bilo kakav pritisak.

Jakin je veliki ljubitelj šaha.

- Zaintereosvan sam za sport, volim šah, strateške igre, sve što je povezano sa fudbalom. Ispred svog rivala treba da budete uvek dva ili tri koraka. To je izazov za mene. Neko mi je rekao da umem da nanjušim protivnikov stil igre, ali važno je da vidim prednosti i mane ovog tima. Uvek se trudim da budem dobro informisan i pokažem igračima kako da pobedimo. Vršimo analize, gledamo snimke, meni je to zanimljivo.

- Optimistični smo, daćemo 100 odsto, zaista nas ništa ne interesuje sem toga da se kvalifikujemo u narednu rundu. Na nama je i to je dobra stvar.

Novinari su pokušali da izvuku od selektora Švajcarske komentar o političkim stvarima, kao što je zastava Kosove je Srbija u svlačionici Srbije i proslava Šačirija i Džake u Rusiji.

- Švajcarski savez, predsednici i svi smo se sreli i pričali još u aprilu posle žreba da ćemo samo o sportu da pričamo, to važi i za igrače, posebno za one koje ste pomenuli. Ne smemo da dozvolimo da išta drugo utiče na utakmicu - jasan je selektor Švajcarske.

Utakmica između Srbije i Švajcarske na programu je u petak od 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track