OTAC MI JE ŠPANAC, MAJKA SRPKINJA, A JA SAM ŠVAJCARAC! Legendarni Senderos pred MEČ ODLUKE: Biće to vruća utakmica
Foto: Profimedia

KATAR 2022

OTAC MI JE ŠPANAC, MAJKA SRPKINJA, A JA SAM ŠVAJCARAC! Legendarni Senderos pred MEČ ODLUKE: Biće to vruća utakmica

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra protiv Švajcarske u meču koji bi trebalo da odluči ko će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Ovaj duel je "biti ili ne biti" za Orlove, baš kao i za selekciju Švajcarske. Tako, pred sam meč švajcarski portal blick.ch objavio je razgovor sa bivšim reprezentativcem Švajcarske Filipom Senderosom koji ima srpske korene i koji je dao svoje viđenje utakmice.

- Reprezentacija danas ima mnogo više brzine i kontrole nego što smo mi imali. Biće to "vruća" utakmica - počinje priču Sanderos i odgovara na pitanje o srpskim korenima. Naime, on je po ocu Španac, a po majci Srbin. Tokom karijere nastupao je za selekciju Švajcarske.

- Tako je kako je, moja krv je polu srpska, polu španska, ai, ja sam Švajcarac. Moja majka je odrasla u Argentini, i tamo imam rođake.

Senderosa ne brine "zdravstveni bilten" tima i problemi koje imaju Elvedi, Šaćiri i Okafor.

- Na takmičenjima poput ovog, potrebni su ti svi igrači, svi spremni. Moraš da iskoristiš ovu veliku pozornicu. Ovo je velika prilika svima da se pokažu. Ovo je veliki momenat za švajcarski fudbal. Igrači uvek moraju da budu svesni da je ovo Svetsko prvenstvo i najveći momenat u njihovim karijerama. Ova pozornica piše istoriju koju ljudi pamte godinama - zaključio je Sanderos.

Švajcarska
foto: Profimedia

Senderos je karijeru počeo u Servetu iz Ženeve, a kao jedan od najtalentovanijih štopera Evrope, kao 18-hgodišnjak je otišao u Arsenal. Uz pozajmice Milanu i Evertonu, među “tobdžijama” je proveo punih sedam godina. Igrao je još za Fulam, Aston Vilu, Valensiju, Grashopers, Glazgov Rendžers, a njegov poslednji klub pre povratka kući bio je Hjuston Dinamo.

Od trofeja, sada 34-godišnji Senderos ima samo FA Kup osvojen sa Arsenalom 2005. Za reprezentaciju Švajcarske odigrao je 57 utakmica i postigao pet golova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track