EVO ZAŠTO DMITROVIĆ VIŠE NE BRANI NI ZA SRBIJU NITI ZA SEVILJU! Za sve je kriv ON, jedan od junaka Mundijala u Kataru!
Foto: PIOTR KUCZA / imago sportfotodienst / Profimedia

katar 2022

EVO ZAŠTO DMITROVIĆ VIŠE NE BRANI NI ZA SRBIJU NITI ZA SEVILJU! Za sve je kriv ON, jedan od junaka Mundijala u Kataru!

Mundijal 2022 -

Prelaskom iz Eibara u Sevilju, Marko Dmitrović je izgubio status prvog golmana reprezentacije Srbije, a selektor Orlova Dragan Stojković Piksi je dao prednost čuvaru mreže Torina Vanji Milinkoviću Saviću.

Međutim, Dmitrović ne brani u Sevilji ne brani, a posle svega viđenog na Mundijalu u Kataru sada je kristalno jasno zašto je Dmitrović na klupi španskog prvoligaša.

Marokanac Jasin Bono odbranio je tri penala španskim asovima za plasman Maroka u četvrtfinale Mundijala i eliminaciju Španije. Na izvanredan, a pre svega specifičan način 31-godišnji čuvar mreže je pokazao da nije slučajno "jedinica" Sevilje.

Bono je bio junak i remija s Hrvatskom (0:0), dok je pod neverovatnim okolnostima "prepustio" Muniru da brani protiv Belgije. Podsećanja radi, golman Sevilje je bio u starnoj postavi za taj meč, stajao je mirno na centru terena tokom intoniranja himni, a onda zatražio od selektora da ipak ne brani jer se nije osećao dobro.

Posle tog meča Bono se vratio na gol i odveo Maroko u četvrfinale, a potom nije primio ni gol protiv Portugala za istorijski podvig Moroka, koji je postao prva afrička zemlja koja će igrati polufinale Mundijala. Najveći uspeh ove reprezentacije bio je 1986, na šampionatu u Meksiku, kada su se domogli osmine finala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track