UMIRUJUĆA TERAPIJA ZA HRVATE IZ KOMŠILUKA: Poznati trener ih spustio na zemlju i objasnio, da ne kukaju i ne plaču na suđenje
Foto: EPA/Georgi Licovski

glas razuma

UMIRUJUĆA TERAPIJA ZA HRVATE IZ KOMŠILUKA: Poznati trener ih spustio na zemlju i objasnio, da ne kukaju i ne plaču na suđenje

Mundijal 2022 -

Hrvatska javnost teško je podnela poraz od Argentine (0:3) u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Luka Modrić, Danijele Orsato
foto: William Volcov / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gotovo svi fudbaleri predvođeni kapitenom Lukom Modrićem optužili su glavnog sudiju Italijana Danijelea Orsata da je navlačio za Gaučose i da je svirao nepostojeći penal kod rezultata 0:0.

Glas razuma koji je spustio na zemlju Hrvate i poručio im da ne kukaju pojavio se iz Slovenije. Tačnije trener Matjaž Kek, koji je sa velikim uspehom radio u zagrebačkom Dinamu i Rijeci, objasnio je stručno neke stvari.

- Ništa se katastrofalno nije dogodilo, pa Hrvati, ne treba da budete tužni. Jednostavno, ovog puta vaša reprezentacija nije bila na nivou da bi mogla da parira Argentini. Da li je bio penal na Alvarezu? Orsato je bio toliko blizu i toliko je dobro procenio, da u tim trenucima VAR se ni ne uključuje. Slažem se s vama da možda ne bi neki sudija sudio penal u jednoj ovakvoj situaciji, ali on je dosuđen - rekao je za portal Net Matjaž Kek.

Matjaž Kek
foto: AP

Slovenački trener potom je poentirao.

- U jednom trenutku je izgledalo kako Hrvati imaju kontrolu nad utakmicom, ali meni se čini kao da su bili žrtva svog fudbalskog razmišljanja. Taj pas na sredini, uzećemo loptu i sve to... Na kraju se otvorila jedna lopta koja je razvukla odbranu Hrvatske i rekao bih... Sigurno će se raditi analize o tom penalu, ali moramo biti iskreni i reći da je Argentina bila drastično bolja i više od tog penala - bio je krajnje jasan u svojoj analizi Matjaž Kek.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track