MAROKANCI BESNI ZBOG SUĐENJA: Mekikanac im nije svirao DVA PENALA protiv Francuske
Foto: CHRIS BRUNSKILL / UPI / Profimedia

KATAR 2022

MAROKANCI BESNI ZBOG SUĐENJA: Mekikanac im nije svirao DVA PENALA protiv Francuske

Mundijal 2022 -

Fudbalski savez Maroka (FMRF) žalio se danas Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) na sudjenje u polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Francuske, pošto smatra da njegovoj ekipi nisu dosuđena dva jedanaesterca u porazu od aktuelnih šampiona, 0:2.

Savez je nezadovoljan pošto smatra da meksički sudija Sesar Ramos nije dosudio jedanaesterac u prvom poluvremenu kada je došlo do kontakta francuskog igrača Tea Ernandesa i Sofijana Bufala u kaznenom prostoru. Ramos je dosudio prekršaj Bufala na Ernandesu.

Takođe, marokanski fudbaleri smatrali su tokom utakmice da je Orelijen Čuameni napravio penal kod prekršaja na Jusefu En Nesiriju.

"FMRF je pisao relevantnom telu da razmotri sudijske odluke koje su marokanskom timu uskratile dva penala koja su bila nesporna po mišljenju nekoliko stručnjaka za suđenje. FMRF je bio podjednako zapanjen što VAR nije reagovao u tim situacijama", navodi se u saopštenju Saveza.

Maroko je prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale svetskih prvenstava. U utakmici za treće mesto Maroko će u subotu od 16 časova igrati protiv Hrvatske.

"Marokanski savez neće štedeti napore da brani i očuva prava reprezentacija zalaganjem za pravičnost u suđenju i osuđuje sudijske odluke donete tokom ovog polufinala", piše u saopštenju.

Meksički sudija 38-godišnji Sesar Ramos sudio je još tri utakmice u Kataru, uključujući i onu u kojoj je Maroko pobedio Belgiju sa 2:0. Takodje, sudio je i na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track