CRNA GORA ODRADILA VELIKI POSAO NA SP! Vučević i Ivanović doneli važnu pobedu i plasman u narednu fazu
Foto: FIBA

MUNDOBASKET

CRNA GORA ODRADILA VELIKI POSAO NA SP! Vučević i Ivanović doneli važnu pobedu i plasman u narednu fazu

Mundobasket -

Još jedno odlično izdanje Crne Gore na Filipinima, gde su obezbedili prolaz u drugu grupnu fazu.

Reprezentacija Crne Gore savladala je Egipat rezultatom 86:71 u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva i tako napravila veliki rezultat na ovogodišnjem Mundijalu.

Crnogorci predvođeni Nikolom Vučevićem već su obezbedili plasman u drugu fazu - jer je Litvanija veliki favorit protiv Meksikanaca, dok će se u poslednjem kolu boriti i za prvo mesto u svojoj grupi.

Već od samog starta meča protiv afričke selekcije, Crna Gora je pokazala nameru da pobedi na ovoj utakmici. Posle prvih deset minuta imali su dvocifrenu prednost (27:17), a pripala im je i druga deonica pa su poluvreme sačekali sa 14 poena prednosti. Pobednik je bio rešen već u tim trenucima, a izabranici selektora Boška Radovića znali da im je nakon pobede protiv Meksikanaca taj rezultat dovoljan za drugu grupnu fazu.

Crnu Goru su do nove pobede na Svetskom prvenstvu predvodili njeni najbolji igrači - Nikola Vučević je ubacio 16 poena, a dvocifreni učinak ostvarili su još Nikola Ivanović (15), Kendrik Peri (11) i Dino Radončić i Vladimir Mihailović (10). Novi košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović završio je meč sa pet poena, šest skokova, četiri aisstencije i blokadom.

Reprezentativaci Crne Gore u poslednjem meču prve grupne faze igraju protiv Litvanije i taj meč odlučiće prvoplasirani tim u grupi.

Ekipa koja pobedi preneće u narednu fazu dva boda, a samim tim imati i daleko veće šanse da se nađe u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

U drugoj grupnoj fazi Crnogorci će igrati protiv dva najbolja tima iz grupe C u kojoj su SAD, Grčka, Novi Zeland i Jordan.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track