PETRUŠEV NIJE TRENIRAO: Pešić otkrio šta je pokazao snimak povrede centra reprezentacije
Foto: Dado Đilas

problem za Orlove

PETRUŠEV NIJE TRENIRAO: Pešić otkrio šta je pokazao snimak povrede centra reprezentacije

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić
foto: Kurir

Košarkaška reprezentacija Srbije odradila je trening dan posle pobede nad Kinom, a uoči meča protiv Portorika.

Na treningu u Manili nije bilo Filipa Petruševa koji se povredio u drugoj četvrtini meča protiv Kineza.

"Petruševu je malo natekao zglob, nije trenirao, nismo želeli. Snimak je pokazao da su tetive u redu, što je dobra vest, nismo hteli da ga opterećujemo. Radio je nešto što je mogao da radi. Da li će igrati? Videćemo, ne znam, tek pred utakmicu ćemo odlučiti", rekao je Pešić novinarima u Manili.

03:05

Pešić o Petruševu i Portoriku

O narednoj utakmici protiv Portorika, Pešić je rekao.

"Ovo je početak prvenstva. Svaka utakmica na prvenstvu sveta je važna. Za razliku od Indijanapolisa, gde je bio drugi sistem i gde si mogao neku utakmicu da izgubiš, ovde nemaš pravo. Gubiš utakmicu i ispadaš iz daljeg programa. Mnogo je važno da to znamo i to nam je razlog da razgovaramo sa igračima o značaju utakmice. Želimo svaku utakmicu da iskoristimo da pobedimo, ali i da napredujemo, kada je u pitanju timska igra, i individualna, da igrači podižu svoju formu".

Ognjen Dobrić o predstojećem meču.

"Očekujemo totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Razlika nije bila realna jer je Portoriko daleko kvalitetnija ekipa od toga. Mogu bolje i na prvenstvu će dati sve od sebe da nisu slučajno tu. Znamo šta nas čeka, da su utakmice na dva dana, spremni smo i fizički i psihički. Jedva čekamo da ta utakmica dođe i da je odradimo kako treba. Hemija je od prvog dana izuzetno dobra. Na tome nismo morali mnogo da radimo. Sve je kliknulo kako treba. Što se tiče košarkaških stvari normalno je da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji. Verujem da ćemo i protiv Portorika biti bolji u odnosu na Kinu. Ispratili smo utakmicu Italije, ali to je daleko, to je druga faza. Imamo preča posla, prvo Portoriko, pa Sudan, a onda o ostalim reprezentacijama. Ima dosta sitnica koje možemo da ispravimo u odnosu na meč sa Kinom. Portoriko će biti motivisaniji, traže svoju šansu, tako da moramo da uđemo u utakmicu sto odsto fokusirani. Nadam se da ćemo odigrati još bolju utakmicu nego protiv Kine."

Srbija u ponedeljak od 14 časova protiv Portorika igra utakmicu 2. kola grupe B na Mundobasketu u Manili.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track