APSOLUTNO ZASLUŽENO! FIBA objavila: Nikola Jović blizu PRESTIŽNE NAGRADE!
Foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

bravo, dečko!

APSOLUTNO ZASLUŽENO! FIBA objavila: Nikola Jović blizu PRESTIŽNE NAGRADE!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Mundobasketa gde će u utorak od 10.45 snage odmeriti sa Litvanijom.

"Orlovi" su u dosadašnjem toku turnira upisali četiri pobede i jedan bolan poraz od Italije, a u četi Svetislava Pešića posebno se istakao mladi Nikola Jović koji je rešio da iskoristi minute na terenu na najbolji način i pokaže sav svoj potencijal i kvalitet.

Jović je do sada beležio prosečno 11,2 poena, 3,4 asistencije i 2,6 skoka po meču, te je bio i "iks faktor" na pojedinim utakmicama.

Srbija, Srbija-Italija, Nikola Jović
foto: Dado Đilas

Sve ovo prepoznala je i FIBA koja je Jovića stavila u red najužih kandidata za nagradu namenjenu najboljem mladom igraču Svetskog prvenstva. Nikola Jović, nalazi se u društvu Amerikanca Paola Bankera, Španca Usmana Garube i Huana Njunjeza, Dominikanca Žana Montera i prvog favorita, Australijanca Džoša Gidija, te ostaje da se vidi ko će odneti pehar namenjen "zvezdi u usponu.

Nema šta, biće ovo još jedan veliki motiv za Jovića da nastavi u istom ritmu, te da pomogne "orlovima" da stignu do neke od medalja.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track