DIGAO GLAS PROTIV STRANACA! Treba zabraniti naturalizovane košarkaše u reprezentaciji, to nije fer!
Foto: Fiba.basketball.com

mundobasket

DIGAO GLAS PROTIV STRANACA! Treba zabraniti naturalizovane košarkaše u reprezentaciji, to nije fer!

Mundobasket -

Selektor Irana Turčin Hakan Demir smatra da mnoge reprezentacije pokušavaju naturalizovanjem košarkaša da sakriju probleme

Demir smatra da se mnogi treneri iz drugih zemalja žale na tu situaciju i smatra da takmičenje nije fer

- To bi trebalo da se zabrani. To je odluka koju FIBA može da donese. Verovatno se mnogi treneri iz mnogih zemalja žale na situaciju. Kako da kažemo da je ovo fer takmičenje? Mislim da nije. Fiba može da donese odluku da ne primamo naturalizovane igrače. Gotovo je. Svi moraju da igraju sa igračima sa originalnim pasošima ili bar onima koji su rođeni u zemlji.

Lorenco Braun
foto: Profimedia

- Nacionalizovati igrača znači sakriti košarkaške deficite jedne zemlje. Treba raditi na tome i pričati o tome i možeš nešto da uradiš. Lako je potpisati igrača koji pokušava da reši problem. Naravno, igrač pravi veliku razliku. Prošle godine je Španija osvojila Evrobasket jer je nacionalizovala pleja. Sada izgleda nemaju istu oštrinu, jer nemaju tog igrača - rekao je selektor Irana.

Inače, Iran je na Mundobasketu odigrao tri utakmice u grupi i sve tri je izgubio, da bi potom bio poražen i u razigravanju od Francuske i Libana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track