"PRIČAO SAM DA I BEZ MICIĆA I JOKIĆA MOŽEMO DO ZLATA" Proslavljeni trener oduševljen Orlovima: Nema ekipe koja je JAČA OD NAS!
Foto: Zorana Jevtić

VERUJE U ZLATO

"PRIČAO SAM DA I BEZ MICIĆA I JOKIĆA MOŽEMO DO ZLATA" Proslavljeni trener oduševljen Orlovima: Nema ekipe koja je JAČA OD NAS!

Mundobasket -

Proslavljeni košarkaški stručnjak i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, oduševljen je nastupima Srbije na Mundobasketu.

Srbija je izborila plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu više nego ubedljivo savladala sjajnu reprezentaciju Litvanije.

"Litavnija je zemlja koškare, koja jedina u Evropi ima više košarkaških nego fudbalskih trenera. Cela država živi za košarku, dobili smo jednu veliku ekipu koja nije kopirala nikog u svojoj igri. naši momci su odigrali sjajno", rekao je Maljković za TV Prva.

Košarkaši Srbije
foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

On je istakao da je uprkos svim otkazima sa kojima se suočio selektor Svetislav Pešić pred start Mundobasketa čvrsto verovao u uspeh našeg tima.

"Dobro je kada na ovakom takmičenju poraz dođe u pravo vreme, kao što je nama od Italije, koji je nas digao, Njhova pobeda protiv SAD je njih sputila, naduvale su im se glave. Svi u OKS znaju da sam pričao i kada se znalo da nema Micića, Jokića i Kalinića, da mi možemo da uzmemo zlato. Mislim to i dalje", kaže Maljković i dodaje:

Na ovom šampionatu nema ekipe koja je jača od nas. Imamo visinu, atletski smo spremni, imamo najbolje šutere na turniru", zaključio je istaknuti stručnjak.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track