"TRI MESECA NE SMEM NIŠTA DA RADIM" Potresna ispovest Boriše Simanića! Otkrio šta se dešavalo u Manili: 5 DANA NISAM ZNAO ZA SEBE
Foto: Starsport

OTVORIO DUŠU

"TRI MESECA NE SMEM NIŠTA DA RADIM" Potresna ispovest Boriše Simanića! Otkrio šta se dešavalo u Manili: 5 DANA NISAM ZNAO ZA SEBE

Mundobasket -

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić otkrio je kroz šta je sve prošao na Filipinima.

Sjajan uspeh naših košarkaša na Mundobasketu ostao je u senci teške povrede Boriše Simanića koji je zbog udarca koji je zadobio na meču protiv Južnog Sudana, nažalost, ostao bez bubrega.

Podsetimo, nakon što je prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta došlo je do komplikacija u postoperativnom toku i 25-godišnji košarkaš je nakon par dana ponovo operisan i tom prilikom uklonjen mu je bubreg.

Nakon nekoliko kritičnih dana oporavak je krenuo dobrim tokom i Boriši se konačno vratio osmeh na lice. Vratio se u Beograd sa svojim saigračima i bio na dočeku na čuvenom balkonu.

Doček Košarka, Novak Đoković, Boriša Simanić
foto: screenshot RTS

U razgovoru za "Radio Beograd" rekao je da je njegovo zdravstveno stanje sve bolje i bolje.

"Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku", počeo je Boriša razgovor za Prvi program Radio Beograda.

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija sa timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

"Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije", uz osmeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

"Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga", zaključio je Boriša Simanić.

Kurir sport/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track