IMAMO ŠAMPIONE SVETA: Kajakaši zablistali u Moskvi

Briljirali u glavnom gradu Rusije

IMAMO ŠAMPIONE SVETA: Kajakaši zablistali u Moskvi

Ostali sportovi -
Marko Novaković i Nebojša Grujić osvojili zlatnu medalju na trci na 200 metara, dok su sestre Moldovan postale vicešampionke na 500 metara i bile četvrte u trci na 200 metara
1 / 4

Srpski kajakaši ostvarili su istorijski uspeh osvojivši pet medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi!

Marko Novaković i Nebojša Grujić novi su šampioni sveta u disciplini K2 na 200 metara, dok su sestre Nikolina i Olivera Moldovan osvojile srebro na 500 metara. Nikolina je blistala i u trci na 200 metara, gde se okitila bronzom! Dan ranije treće mesto na prvenstvu sveta osvojili su i dvojac Marko Tomićević - Vladimir Torubarov i Dalma Benedek Ružičić u jednosedu.

Ponos naše zemlje... Marko Tomićević i Vladimir Torubarov
Ponos naše zemlje... Marko Tomićević i Vladimir Torubarov

Nikolina i Olivera Moldovan
Nikolina i Olivera Moldovan

Fenomenalne sestreNikolina Moldovan, koja se u Beograd vraća sa dve medalje oko vrata, izjavila je za Kurir da je presrećna i da su srpski kajakaši ispisali istoriju uspesima u Moskvi.- Osećaj je divan! Isplatio se sav rad i trud koji smo Olivera i ja ulagale godinama. Naporno smo trenirale i čekale trenutak kad će doći i medalje. Kad je reč o mojoj bronzi, tu sam iznenadila i samu sebe! Pre početka Svetskog prvenstva zacrtale smo medalju u dvosedu i to smo ostvarile - rekla je Nikolina i dodala:

alma Benedek Ružičić
alma Benedek Ružičić

Istorijski uspeh- Ovo je zaista istorijski uspeh za srpski kajak, sa ovoliko osvojenih medalja, fenomenalno!Nikolina i Olivera, osim po uspesima, ostale su upamćene i po jako lošim uslovima u kojima su trenirale, ali to se u poslednje vreme promenilo i rezultati se odmah vide:- Što se tiče uslova, oni su zaista poboljšani u poslednjih godinu dana uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport, Olimpijskog komiteta i Grada Beograda. Bukvalno su sa boljim uslovima odmah došle i ove medalje, osećaj je neopisiv, fenomenalan, ja sam presrećna!

Čestitka UdovičićaSRBIJA KAJAKAŠKA VELESILAMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim kajakašima osvajanje medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi.- Osvajanjem pet medalja na Svetskom prvenstvu svi zajedno ste pokazali da Srbija postaje kajakaška velesila. Vaši uspesi su dokaz da se ulaganje u individualni sport, sistemski i dugoročan rad isplate, kao i da Srbija ima kapacitet i potencijal koji opravdavaju nadu za osvajanje olimpijske medalje u Riju 2016. godine. Želim vam da nastavite istim tempom i da i na takmičenjima koja predstoje budete na pobedničkim postoljima - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track