Udovičić otvorio renovirani sportski teren u Vrnjačkoj Banji
Foto: MOS

Udovičić otvorio renovirani sportski teren u Vrnjačkoj Banji

Ostali sportovi -
Igralište, površine 1.500 kvadratnih metara, moći će da koriste odbojkaši, rukometaši i košarkaši

Udovičić otvorio renovirani sportski teren u Vrnjačkoj BanjiMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je novoizgrađeni sportski teren u Vrnjačkoj Banji, popularnu "Kocku".Tartansko igralište, površine 1.500 kvadratnih metara, moći će da koriste odbojkaši, rukometaši i košarkaši. Udovičić je rekao da je cilj da se izgradnjom ovakvih terena razvija sportska infrastruktura, ali i sportski turizam, kroz dolazak reprezentacija na pripreme.

"Cilj i strategija Srbije jeste da se decentralizuje sport. Renoviranjem jednog ovakvog sportskog objekta, širenjem sportske infrastrukture širom Srbije, radimo na tome da sport decentralizujemo iz Beograda. Na taj način će se širiti i sportski turizam, što i jeste cilj u narednom periodu”, rekao je ministar sporta.

On je istakao da Srbija ima potencijal upravo u sportskom turizmu koji je neiskorišćen. Udovičić je naglasio da je razvoj sportskog turizma veoma važan i da će se upravo izgradnjom ovakvih terena povećati broj sportista koji dolaze na pripreme iz zemlje i inostranstva.

"Saradnjom sa Košarkaškim i Odbojkaskim savezom, čije su selekcije imale pripreme u Vrnjačkoj Banji ove godine, povećali smo broj noćenja za 10.000. Verujem da će se taj broj, nakon renoviranja popularne "Kocke" u narednoj godini povećati na 30.000. Zzelimo da naše sportiste zadržimo u Srbiji, kako bi trenirali, umesto da odlaze u inostranstvo", rekao je Udovičić.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović kaže da je renoviranje sportskog terena u centru ovog turističkog mesta samo jedan od koraka koji je lokalna samouprava postigla za veoma kratko vreme.

"Stvorili smo uslove da sportisti u Srbiji mogu da treniraju i u Vrnjačkoj Banji. Renovirani sportski centar stvorio je uslove da sportisti mogu da obave sve pripreme na otvorenom kod nas. Podloga i sportski rekviziti su prilagođeni svim sportistima”, rekao je Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track