HEROJSKI PODVIG SRPSKOG RUKOMETAŠA: Vilovski uleteo u vatru! Rizikovao život da bi sačuvao komšijinu kuću!
Foto: Printskrin

Bravo

HEROJSKI PODVIG SRPSKOG RUKOMETAŠA: Vilovski uleteo u vatru! Rizikovao život da bi sačuvao komšijinu kuću!

Ostali sportovi -

Dosadašnji rukometaš nemačkog Bergišera Uroš Vilovski pre nekoliko dana je rizikovao život da bi spasao komšijinu kuću.

Vilovski je bez dvoumljenja uleteo u komšijinu kuću koju je zahvatio požar.

Domaćin te kuće u Melencima u tom trenutku je bio u gradu, i ne sluteći kakva ga je nesreća zadesila. Srećom, prekoputa kuće koju je zahvatio plamen u tom trenutku se nalazio Vilovski (33), inače otac troje dece, od toga i jedne bebe stare tri i po meseca, koji je hitro reagovao i odmah krenuo u gašenje požara. Njemu su u pomoć priskočili tast Dragan Gološin, u čijoj kući je tada i bio, kao i komšija Miroslav Radovanov.

"Bio sam u Melencima, kod ženinih roditelja, kada se sve to dogodilo. Majstor koji je nešto farbao u kući koja se zapalila alarmirao je komšiluk, a zatim se povukao. Tada sam video da kulja dim iz sobe na spratu, u kojoj je bilo raznih aparata, garderobe i drugih stvari. Šta je izazvalo požar, ni danas nam nije poznato", priča Vilovski za novosadski Dnevnik.

Uroš je odmah uleteo u kuću i popeo se niz stepenice kako bi došao do sobe u kojoj se rasplamsavala vatra.

"Od gustog dima se ništa nije videlo. Nekako sam napipao vrata i ušao unutra. Istovremeno smo u svim ostalim prostorijama pozatvarali prozore da u sobu ne bi ulazio kiseonik i na taj način širio vatru. Dole smo punili kante vodom, nosili ih gore i tako gasili vatru. Trčali smo uz stepenice neumorno", prisetio se Vilovski, koji se od svoje 18. godine profesionalno bavi rukometom i koji trenutno traži novi klub.

Kada su obuzdali vatrenu stihiju, izašli su na vazduh da bi se oporavili od dima koji ih je dočekao u kući. Ubrzo su se vratili unutra da bi videli da li je sve u redu, ali su primetili da se buktinja ponovo upalila. I opet su se prihvatili kanti sa vodom i započeli novu turu gašenja. U međuvremenu, stigli su i vatrogasci koji su preuzeli stvar u svoje ruke, a Uroš je otišao u lokalni Dom zdravlja kako bi dobio kiseonik.

Ostaje da se nagađa šta bi bilo da Uroš i još dvoje ljudi nisu odmah reagovali i koliku štetu bi tek onda pretrpeo domaćin kuće koja se našla u plamenu.

Vilovski je u karijeri igrao za Proleter, Vesprem, Monpelje, Balatonfured, Baja Mare i Bergišer. On je sa reprezentacijom Srbije osvojio 2009. zlato sa reprezentacijom Srbije u Peskari, a od nedavno je dobio mađarski pasoš i igra za selekciju ove zemlje. Kurirsport.rs/Dnevnik/Ž. Balaban, Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja