(FOTO) SPORTSKE IGRE: Na Adu stiže 1.021 mališan
Foto: sportske igre mladih

U susret državnom finalu

(FOTO) SPORTSKE IGRE: Na Adu stiže 1.021 mališan

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih ušle su u završnu fazu. Posle sjajnih turnira po gradovima Srbije na redu je centralni događaj - državno finale na Adi Ciganliji od 17. do 21. jula.

Igre se po četvrti put održavaju u Srbiji.

- Prezadovoljni smo sezonom. Napravili smo mnoge rekorde i ono što je najvažnije obezbedili svakom zainteresovanom dečaku i devojčici da se potpuno besplatno oproba u sportu koji voli. Iza nas je 58 dana takmičenja, odigrano je 137 turnira, na kojima je učestvovalo 58.125 dece iz čak 101 grada, opštine i mesta širom Srbije. Obišli smo teritoriju Srbije širom i popreko, a na finalu u Beogradu imaćemo 1.021 najmlađih učesnika - istakla je Zorica Mijatović, sportski direktor Igara mladih.

1 / 4 Foto: sportske igre mladih

Deset sportova predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih koje će se održati sredinom avgusta u Splitu.

- Radim već dvadeset godina kao profesionalac u sportu i obišao sam ceo svet, ali ovo što su mi omogućile Sportske igre mladih, da zajedno sa kolegama upoznam decu po celoj Srbiji, ne može se porediti ni sa jednim svetskim takmičenjem, na kojima sam učestvovao, jer radost dece na igrama između dve vatre u malim mestima po Srbiji je neopisiva, mada ni učitelji i vode ekipa ne zaostaju u toj energiji. Ove igre predstavljaju ono što nedostaje našem društvu a to je sport kao socijalna kategorija našeg društva, koja poznaje samo radost, druženje, nešto sto prevazilazi rekreaciju, graniči se sa amaterizmom a daleko je od prefesionalzima. Sportske igre mladih predstavlja novu kategoriju u našem sportu u Srbiji, koji je pristupačan svakom detetu, bez obzira na nivo savladanih sportskih umeća, kroz koji deca mogu iskazati svoje sposobnosti bilo da su intelektulane kao u taktici nekog sporta ili šahu tako i u spretnosti u svih devet naših sportskih dispilina - istakao je Ivan Krgović, supervizor Sportskih igara mladih

Dečiji osmesi su, naravno, očarali i predsednicu Sportskih igara mladih Ivanu Jovanović koja je na ovoj funkciji od aprila. Okupljena sjajnim timom Ivana je obećala nove rekorde.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track