HRABRO, ORLOVI! Hrvati nisu bauk!
Foto: Dado Đilas

POČINJE Ep u rukometu

HRABRO, ORLOVI! Hrvati nisu bauk!

Ostali sportovi -

Usijanje Srpski rukometaši spremni za večerašnji okršaj s domaćinima u meču koji je podigao tenzije na celom Balkanu

Ko se spremio, spremio se. Utakmicom Hrvatske i Srbije večeras (20.30) u Splitu će biti otvoreno Evropsko prvenstvo u rukometu.

Bruka domaćina Vetar oduvao šminku

HALA SPALADIJUM KAO RUŠEVINA!

Hrvatski mediji pišu kako je jak vetar koji je pogodio Split otkrio pravi izgled Spaladijum arene, u kojoj će Hrvatska i Srbija odigrati prvi meč na EP. Jak vetar je iskidao bele cerade koje su krile da Arena nema fasadu i da iz zdanja viri konstrukcija, sajle i žice. Umesto moderne fasade i nebodera najavljenog 2009. godine, Arenu „krasi“ štrčeća armatura, a prikrivaju je priručne ograde. Ali i ove zarđale prepreke prekrivene neuglednim zelenim mrežama u velikim betonskim blokovima pale su pod naletima vetra i otkrile da i okolina dvorane izgleda žalosno i opasno, javio je Index.hr.

Utakmicom koja je za mnoge više od utakmice zapravo neće biti odlučeno ništa što se samog EP tiče. Na sličan način razmišlja i selektor Jovica Cvetković.

- To nije jedini meč, moramo ga gledati u sklopu sva tri koja nas čekaju. Pobeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gde su oni domaćini može da vam se desi da pobedite, a onda izgubite preostale dve i ispadnete s prvenstva - rekao je Cvetković i dodao:

- Dobra je to reprezentacija. Imaće pritisak domaćeg terena, ali i podršku Evropske federacije kao organizatori. Moramo biti svesni koliko bolji moramo biti da bismo pobedili.

foto: Dado Đilas

Taktički

VORI: SRBI GUBILI DA NAS PREVARE

Jedan od najiskusnijih u redovima Hrvatske Igor Vori na zanimljiv način komentarisao je seriju poraza Srbije u pripremnim utakmicama.

- Srbija je jako nezgodna ekipa, ja ih respektujem. Ne smemo ih potceniti, jedina nam je prednost što igramo pred svojim navijačima. Izgubili su pet utakmica, ali mislim da je to bilo zavaravanje - rekao je Vori.

Naš selektor je svestan da se o otvaranju EP ne bi toliko pisalo i pričalo da se ne radi o duelu Srbije i Hrvatske.

- To je stvar politike. Mediji sa obe strane nešto čačkaju, svi bi da izbace nešto interesantno i posebno. Traži se nešto loše da se plasira u etar. Između nas nema ničeg lošeg, momci se druže, igraju zajedno. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave.

foto: Profimedia

Veselin Vujović

PLAŠIM SE MEČA U SPLITU

Srbija je odlična reprezentacija i ukoliko budu fizički spremni da izdrže napore, mogu mnogo da naprave. Plašim se da utakmica protiv Hrvata ne obeleži celo prvenstvo. To su igrači momenta, euforije i mogu da pobede bilo koga, ali i da izgube od prosečnih, kaže Veselin Vujović, legendarni rukometaš.

Mere bezbednosti u Splitu podignute su na najviši nivo, sve će biti puno redara i policije, a navijačima je sugerisano da će i najmanji incident biti kažnjavan.

foto: Saša Pavlić

Igor Butulija

UJEDINIMO SE SVI!

Ovi igrači nisu rekli poslednje, imaju mnogo da ponude, pa i da nam donose medalje. Biće teško na ovom takmičenju, hiljadu je faktora zašto je tako. Poručujem svima da se ujedine, a ne da već od starta ruše Cvetkovića i momke, to je najlakše i kukavički, smatr Igor Butulija, bivši reprezentativac.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track