VOJVODINA ISPRAVLJA NEPRAVDU: Vanja Grbić dobija platu iz 1993. godine
Foto: Saša Pavlić

Neobično

VOJVODINA ISPRAVLJA NEPRAVDU: Vanja Grbić dobija platu iz 1993. godine

Ostali sportovi -

Odbojkaški klub iz Novog Sada rešio da izmiri dugovanja najvećem igraču Vladimiru Grbiću

Čitavih četvrt veka Vladimir Grbić držao je negde u fioci dokument koji svedoči da Odbojkaški klub Vojvodina ima dug prema njemu za ono što je zaradio još kao igrač u 1993. godini i tek se sada neko iz uprave „lala“ setio da poravna račune sa svojom legendom.

Grbić je izbrisao sve kamate na koje je imao zakonsko pravo, oprostio i trećinu duga, a Vojvodina se obavezala da će poštovati dogovorenu dinamiku isplate ostatka.

- Iako sam imao papir u rukama, nisam želeo da ugrozim najveću odbojkašku instituciju u Srbiji. Jednostavno, da sam pretio ili ugasio klub, to ne bih bio ja. Našli smo zajednički jezik, dogovorili se, imajući u vidu da je taj klub mnogo veći od svih nas - priča Grbić za Kurir.

foto: Printscreen

Nijedna od strana nije želela da priča o iznosu, ali na internetu se mogu pronaći kalkulatori za obračunavanje kamata, pa tako, primera radi, za dug od 1.000 dinara iz 1995. godine poverilac može da dobije danas čak 132.000 dinara.

- Od 1993, kada je klub dobio obeštećenje za moj odlazak, pa do danas, u Vojvodini su se razvijali veliki igrači, osvajači medalja, svi su stvarani, između ostalog, i na tom dugu. Često se našalim, pa kažem da sam je najveći sponzor Vojvodine u njenoj istoriji. Međutim, istina je da su se uprave menjale i da kod nijedne nije postojala želja da reguliše moja potraživanja jer su svi oni, do ove uprave, smatrali da meni ne duguju ništa.

Kurir / D. P.

Foto: Saša Pavlić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : PARTIZAN - ČEKAMO "BOMBU"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track