MINISTAR SPORTA UGOSTIO PRVOG ČOVEKA SVETSKE ATLETIKE Udovičić: Srbija želi EP u atletici 2024.
Foto: Beta/Branislav Božić

SERBIA OPEN

MINISTAR SPORTA UGOSTIO PRVOG ČOVEKA SVETSKE ATLETIKE Udovičić: Srbija želi EP u atletici 2024.

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas predsednika Svetske atletske federacije čuvenog Britanca Sebastijana Koua, koji je u poseti Beogradu povodom trećeg po redu "Serbia opena".

Na sastanku, kome se prisustvovali i državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Slobodan Branković, razgovaralo se i o tome da Srbija dobije organizaciju Evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine.

Udovičić je istakao da je ponosan što je Beograd danas domaćin još jednog međunarodnog atletskog takmičenja i naglasio da organizacijom velikih takmičenja Srbiji želi da privuče ne samo sportiste, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili zemlju.

"Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo optimalne uslove i tako postanemo lider u regionu i kao organizatori velikih međunarodnih takmičenja i kao zemlja koja ima odlične uslove za pripreme sportista", istakao je Udovičić.

Kou, osvajač dva olimpijska zlata na 1.500 i dva srebra na 800 metara, izuzetno pozitivno je ocenio uložen trud ministra Udovičića u podršci i pomoći za organizacju međunarodnih takmičenja, kao i rad Atletskog saveza Srbije.

"Nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta, kao Vlada Srbije, što potvrđuje i odlična organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, ali i to da je u prethodne tri godine izgrađeno 10 atletskih staza, dve zatvorene hale i atletski stadion u Novom Pazaru", rekao je Kou.

kurir.rs / Tanjug

foto: Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan protiv Viktorije jači i na terenu i na tribinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track