HUMANOST NA DELU: Vanja Udovičić uručio komplete sportske opreme školama u Leskovcu i Babušnici
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

za pohvalu

HUMANOST NA DELU: Vanja Udovičić uručio komplete sportske opreme školama u Leskovcu i Babušnici

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas osnovne škole "Petar Tasić" u Leskovcu i "Despot Stefan Lazarević" u Babušnici, gde je prisustvovao javnim časovima i uručio komplete sportske opreme - golove sa mrežama, koševe, table, mreže za odbojku i 40 lopti za četiri sporta.

Udovičić je u Leskovcu kazao da je cilj Ministarstva privlačenje što većeg broja dece u sistem školskog sporta, za šta je neophodno da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i profesionalnim sportom, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

"U poslednje četiri godine, broj dece u sistemu školskog sporta povećan je sa 120.000 na 165.000. Očekujemo da će taj broj rasti i narednih godina", naglasio je Udovičić.

Na druženju sa osnovcima, osim Udovičića bili su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Darko Stanić.

Cvetanović je zahvalio Ministarstvu na donaciji školi, kao i na izdvojenim sredstvima za završetak radova na Sportskoj hali "Dom partizana", koju su zajedno posetili nakon obilaska osnovne škole.

U prethodnom periodu, na izgradnji sportske hale izvršeni su grubi građevinski radovi sa pokrivanjem objekta i ugradnjom krovne lanterne, a u okviru planiranog završetka izgradnje "Doma partizana" u Leskovcu obuhvaćeni su građevinsko-zanatski radovi, elektro instalacije, hidrotehničke instalacije, mašinske instalacije, protivpožarna oprema i sredstva i sistem dojave požara.

Vrednost izvedenih radova koji su finansirani sredstvima budžeta Republike Srbije po osnovnom ugovoru iznosi nešto više od 50 miliona dinara, a procenjena vrednost radova na završetku izgradnje iznosi 66 miliona dinara bez PDV.

Zakonom o budžetu Srbije za 2018. godinu za završetak izgradnje "Doma partizana" u Leskovcu, obezbeđena su sredstva u iznosu od 60 miliona dinara, kao kapitalni izdatak za 2018. godinu.

Sportska hala "Dom partizana" je višenamenski zatvoreni sportski objekat, koji sadrži sportski teren, svlačionice sa pratećim prostorijama, prostore namenjene za sudije, delegate i trenere, prostor za opremu, medicinski blok, prostor za gledaoce - tribine sa galerijom i tehničke prostorije.

Nakon Leskovca, Udovičić je sa predsednikom opštine Babušnica Slađanom Nikolić uručio donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu osnovnoj školi "Despot Stefan Lazarević" koju pohađa 484 učenika, a koja radi od 1886. godine.

"Zamenom starih rekvizita novim, želimo da navedemo učenike da na kvalitetniji način dožive fizičko vaspitanje i profesore koji im predaju i da podstaknemo da uđu u sistem sporta i u sistem rekreacije", rekao je Udovičić u Babušnici.

Nakon razgovora sa učenicima, Udovičić i Nikolić obišli su Sportsko-rekreativni kompleks, koji sadrži dva teniska terena, košarkaški teren sa tribinama i veliki park.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji.

Sama akcija ima za cilj da do kraja godine 15 odsto fiskulturnih sala širom Srbije dobije sportsku opremu i sportske rekvizite.

Kurir sport

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track