NA TRENINGU JE DOŽIVELA STRAVIČAN PRELOM KIČME! Olimpijska šampionka RASPLAKALA svet: Znam da više nikada neću moći da HODAM, ali suze neće pomoći, TAKO JE, KAKO JE...
Foto: profimedia/EPA

ostala paralizovana

NA TRENINGU JE DOŽIVELA STRAVIČAN PRELOM KIČME! Olimpijska šampionka RASPLAKALA svet: Znam da više nikada neću moći da HODAM, ali suze neće pomoći, TAKO JE, KAKO JE...

Ostali sportovi -

Proslavljena nemačka biciklistkinja Kristina Fogel, koja je pre dva meseca na treningu doživela strašnu nesreću, potvrdila je da je ostala trajno paralizovana.

Ova hrabra 27-godišnjakinja najavila je da je spremna da nastavi da se bori, kako bi svoj život potpuno vratila u normalu.

Kristina je osvojila dve zlatne olimpijske medalje, u Londonu i Riju, a njena blistava karijera naglo je prekinuta na jednom treningu u Kotbusu, kada se sudarila sa holandskom koleginicom, čije ime nikada nije želela da otkrije.

Fogel je pretrpela stravične prelome kičme. Dva meseca kasnije, na izuzetno emotivnoj konferenciji za medije potvrdila je da je trajno paralizovana.

"Bilo mi je jasno da više neću moći da hodam. Znam da suze neće pomoći. Tako je, kako je. Spremna sam da prihvatim ovaj izazov i izvući ću najbolje iz njega", izjavila je hrabra Kristina.

"Moglo je biti dosta gore. Kada sam videla slike svoje kičme, zaključila sam da sam imala i sreće. Moglo je biti puno, puno gore. Verovatno imam anđela čuvara. Želim da se vratim u život. Moram da upotrebim snagu koju sam pokazala u svim takmičenjima tokom života", odlučna je Kristina.

foto: Profimedia

Fogel je osvojila i 11 svetskih titula, a nesreća u Kotbusu nije prva koju je doživela. Ona je u maju 2009. godine bila u veštački izazvanoj komi, pošto je tokom treninga pala sa bicikla posle sudara sa automobilom.

Fogel je do nesreće, pola radnog vremena radila kao policajac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track