UDES VEĆ U PRVOM KRUGU: Hamilton slavio u Singapuru, titula sve bliže (VIDEO)
Foto: Profimedia

FORMULA 1

UDES VEĆ U PRVOM KRUGU: Hamilton slavio u Singapuru, titula sve bliže (VIDEO)

Ostali sportovi -

Britanac Luis Hamilton pobednik je trke Formule 1, koja se vozila na stazi u Singapuru.

Vozač Mercedesa suvereno je trijumfovao na stazi na gradskoj stazi na kojoj su obilaženja jako retka. Iskoristio je pol poziciju i praktično vodio od početka do kraja trke, koja je trajala 61 krug.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verštapen, koji je za pobednikom zaostao nešto manje od devet sekundi. Mladi Holanđanin je uspeo da nadmudri Nemca Sebastijana Fetela po zlasku iz boksa i zadži drugu stepenicu na pobedničkom postolju do kraja trke.

Četvrto mesto pripalo je drugom vozaču Mercedesa, Fincu Valteriju Botasu, koji je trku završio ispred zemljaka Kimija Raikonena u Ferariju. Bodove su osvojili još redom Danijel Rikardo, Fernando Alonso, Karlos Sainc, Šarl Leklerk i Niko Hulkenberg.

Hamilton, koji je ostvario 69. pobedu u karijeri, vodi u generalnom plasmanu sa 281 bodom, 40 više od drugoplasiranog Fetela.

Inače, vozač Fors Indija Mercedesa Esteban Okon doživeo je veliki peh na VN Singapura, završivši trku na samom početku! U zid ga je poslao timski kolega Serhio Perez, koji se potom preko radijske veze izvinio, rekavši da nije video Francuza.

Do kraja sezone ostalo je još šest trka, a naredna se vozi u Sočiju 30. septembra.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track