HOKEJAŠI PUTUJU U ZAGREB: Reprezentacija Srbije spremna za Svetsko prvenstvo
Foto: Hokejaški savez Srbije

jasan cilj

HOKEJAŠI PUTUJU U ZAGREB: Reprezentacija Srbije spremna za Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije do 20 godina broji poslednje dane do odlaska na Svetsko prvenstvo Druge divizije B grupa koje počinje 15. januara u Zagrebu. Posle pauze koju su imali zbog Božićnih praznika izabranici selektora Freda Perouna, nastavili su sa pripremama u ledenoj dvorani „Pionir”. Ovo mesto biće njihova baza sve do 14. januara kada je planiran put u Zagreb.

Selektor Peroun odredio je spisak putnika koji će u Hrvatskoj braniti boje Srbije, na kome su dva golmana i 20 klizača: Jug Mitić, Bojan Vasić (golmani), Mateja Popović, Marko Mladenović, Lazar Pejčić, Srđan Marković, Andrija Racić, Sergej Ćurčić, Nemanja Pejović, Marko Dragović, Andrija Španjević, Viktor Kastel, Pavle Vojinović, Mirko Đumić, Vasilije Marinković, Srđan Subotić, Antonije Mašić, Vasilije Anđelković, Dušan Grković, Đorđe Stojsavljević, Petar Mirkov, David Tomašević.

Kanadski stručnjak koji već nekoliko godina radi sa našim mlađim reprezentativnim selekcijama vrlo je zadovoljan stanjem koje je zatekao u ekipi.

- Tim vredno radi. Ako želimo da stignemo do medalje koja je one boje koju svi hoćemo, onda moramo da obratimo pažnju na detalje i da radimo na njima. Posle treninga na kojima smo posebno radili na taktičkim i tehničkim detaljima, skratili smo spisak i odredili konačan tim za šampionat - rekao je Peroun.

Selekcija Srbije nije imala pripremne utakmice, ali to selektora Perouna ne brine.

- Gotovo svi momci u timu igraju stilom za koji se ja zalažem. Svi znaju šta se od njih očekuje, bili su u trening kampovima, prošli su sve mlađe selekcije. Odlično se razvijaju i svi se međusbno dobro poznajemo. U odnosu na prošlu godinu su jači, brži i bolji. Istina je da bi nam pripremne utakmice pomogle, ali u isto vreme nisam želeo da ih pritiskam, jer oni treniraju na visokom nivou i već su navikli da se nadmeću sa najboljima.

foto: Hokejaški savez Srbije

Prvi meč na šampionatu u Hrvatskoj, Srbija će odigrati protiv Meksika, a u grupi se osim selekcije domaćina nalaze i Holandija, Belgija i Izrael.

- Meksiko možda nema igrače na najvišem nivou, ali prošlost nas uči da je sve moguće. Ne smemo da ih potcenimo i iz utakmice u utakmicu moramo da budemo sve bolji. Posle Meksika nas čeka Hrvatska. Moramo da damo sve od sebe svake večeri ukoliko želimo da ostavrimo željeni rezultat.

foto: Hokejaški savez Srbije

Na kraju, kada se crta podvuče selektor je zadovoljan u kakvoj formi njegovi igrači dočekuju takmičenje.

- Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo. Mnogi od ovih igrača igraju u inostranstvu, dosta utakmica su odigrali. Na primer, Crvena zvezda igra u slovenačkoj ligi u kojoj ima dosta mečeva, takođe. Fizički su svi u odličnoj formi, tehnički deo smo poboljšali. Baza našeg tima je ista kao i prošle godine i ja se radujem svemu što nas čeka - zaključio je Peroun.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track