SPORT, DRUGARSTVO I ZAJEDNIŠTVO: Svetosavski turnir za mlade vaterpoliste na Vračaru
Foto: Fonet

STIŽU GOSTI IZ TURSKE

SPORT, DRUGARSTVO I ZAJEDNIŠTVO: Svetosavski turnir za mlade vaterpoliste na Vračaru

Ostali sportovi -

Vaterpolo klub Vračar u subotu 26. januara organizuje 25. međunarodni Svetosavski turnir, na kojem će učestvovati ekipe iz Turske i Srbije, a takmičiće se dečaci rođeni 2006. godine i mlađi.

Predsednik vaterpolo kluba Vračar Miodrag Vukić istakao je da su dosadašnji turniri doprineli da se deca upoznaju sa sportom, osete drugarstvo i zajedništvo i dođu do pravih sportskih vrednosti.

„Popularizacijom vaterpola, kroz organizovanje turnira za mlađe kategorije, dobijamo proširenje baze sportista i ono što je najvažnije zdravu decu, koja stiču radne navike za ceo život. Mislim da je naš dosadašnji rad garancija uspeha i ovogodišnjeg turnira“, rekao je Vukić.

Na Svetosavskom turniru učustvuju Kinalijada (Istanbul), Polet (Sombor), Požarevac i Vračar (Beograd).

Prema Vukićevim rečima, učešće turske ekipe Kinalijada trebalo bi našim vaterpolistima da bude dodatna motivacija za dalji rad i učenje, a organizatorima još jedna mogućnost da predstave Srbiju, Beograd i Vračar na međunarodnoj vaterpolo sceni.

Turnir se održava na plivalištu sportskog centra Vračar, u Beogradu i počeće u subotu u 17.00. U prvoj utakmici sastaće se Kinalijada i Polet, a u drugoj Vračar i Požarevac. Utakmica za treće mesto počeće u 18.50, a finale je zakazano za 19.15.

Svetosavski turnir organizuje vaterpolo klub Vračar uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track