Srebro za srpske kajakaše
Foto: KURIR

Evropsko prvenstvo

Srebro za srpske kajakaše

Ostali sportovi -
Kajakaši Vladimir Torubarov i Dejan Pajić su do titule vicešampiona starog kontinenta došli u olimpijskoj disciplini k-2 1.000 metara preveslavši deonicu za tri minuta, 23 sekunde i 925 stotinki

MONTEMOR O VELJO - Srpski kajakaši Vladimir Torubarov i Dejan Pajić osvojili su danas srebrnu medalju na prvenstvu Evrope za seniore do 23 godine u portugalskom gradu Montemor o Veljo.

Srpski dvosed je do titule vicešampiona starog kontinenta došao u olimpijskoj disciplini k-2 1.000 metara preveslavši deonicu za tri minuta, 23 sekunde i 925 stotinki.

Nemački dvosedaš Rendšmit - Spener osvojio je zlato, dok je bronza pripala dvojcu iz Poljske, Sandrak - Florčak.

Trećeg dana prvenstva Evrope za juniore i mlađe seniore, junior Simo Boltić zauzeo je šesto mesto u A finalu discipline k-1 na 1.000 metara.

Ženski juniorski dvosed Sandra Polovina, Milana Trklja u finalu discipline k-2 1.000m osvojio je šestu poziciju, dok je juniorski dvosed u muškoj konkurenciji Uroš Vujičin, Stefan Jovanov bio prvoplasirani u B finalu discipline k-2 1.000m, zauzevši u generalnom plasmanu 10. poziciju.

Prvenstvo Evrope završava se sutra finalnim trkama na 200 i 500 metara. Srbija za sada ima predstavnike u četiri trke, a polufinala u sprintu na programu su danas kasno popodne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track