NECA ŠAMPION: Probao sam novi motor, ide kao raketa!
Foto: promo

PRELAZI U KLASU ROTAKS MINI MAKS 125

NECA ŠAMPION: Probao sam novi motor, ide kao raketa!

Ostali sportovi -

Nemanja Neca Jovanović aktuelni karting šampion Srbije u klasi Mini 60 zimski raspust provodi radno i uveliko se priprema za predstojeću sezonu.

Minulog vikenda na stazi Brucku u Austriji mlađani šampion imao je priliku da na staroj šasiji proba novi motor i donese odluku da će ove godine voziti klasu rotaks mini maks 125.

"Bili smo da probamo novi motor i mogu reći da ide kao raketa. Verujem da je malo zbog pauze preko zime, odnosno da sam se uželeo vožnje, ali i bez preterivanja nije mi više zabavno da vozim 'male' motore. Shodno tome siguran sam da ću ove godine nastupati u klasi rotaks mini maks 125. Praktično, malo pre starta sezone napuniću 10 godina, tako da će i taj uslov biti ispunjen. Staza Bruck u Austriji bila je mesto gde sam probao novi motor i još jednom, jedva čekam da počne sezona", rekao je Neca Jovanović.

foto: promo

Kako stvari stoje motor je rešen, ali ostaje da se vidi na kojoj će šasiji biti montiran. Istini za volju i stara je dobro poslužila i što je najvažnije ima homologaciju, ali za novi agregat red je da se upari sa novim ramom. Mada i šampionat je bitan, a za napredak potrebna je konkurencija, a kako stvari stoje Jovanoviću će najbolje biti da krene stopama neznatno starijeg kolege Filipa Jenića i tako unapredi tehniku, znanje i veštinu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track