BORBE ZA TROFEJ U SMEDEREVU: Vojvodina brani Kup Srbije, ali ne prihvata ulogu favorita
Foto: RSS

FINALE U NEDELJU

BORBE ZA TROFEJ U SMEDEREVU: Vojvodina brani Kup Srbije, ali ne prihvata ulogu favorita

Ostali sportovi -

Smederevo je ovog vikenda domaćin završnog turnira Kupa Srbije u rukometu.

U polufinalu se sastaju Metaloplastika - Dinamo (subota, 17 sati), odnosno Vojvodina - Radnički Kragujevac (19.30), dok je finale na programu u nedelju od 18 sati.

Trener Vojvodine Boris Rojević ne želi da preuzme ulogu favorita.

- Ne bih se složio sa konstatacijom da smo favoriti, svi su jako kvalitetni, ne može se slučajno doći do finalnog turnira, to važi i za Kragujevčane. Metaloplastika može svakoga da pobedi. Njima je nebo granica što se tiče talenta. Dinamo je podjednakog kvaliteta kao i mi. Nijanse će odlučiti o tome ko će osvojiti pehar - kaže mladi stručnjak i dodaje:

- Muče nas neke sitne povrede, kao i svaku ekipu, ne bi trebalo ih ni spominjati. Nadam se pobedi protiv Radničkog. Igraju brzo i agresivno odbranu. Moramo ući maksimalno motivisani u meč. U dobrom smo stanju, a videćemo kako će naši mladi bekovi izneti sve to, s obzirom da nemaju iskustvo igranja ovako tvrdih mečeva. To je moja najveća briga. Očekujem neizvestan duel Dinama i Metaloplastike. Dinamo ima najširi roster, najdužu klupu. Napravili su svoj najbolji sastav u poslednjih 10-15 godina.

Aleksandar Radosavljević, trener Radničkog iz Kragujevca, osvrnuo se na veliki uspeh kluba koji je kao Super B ligaš došao do finalnog turnira Kup takmičenja:

- Ta činjenica govori sama za sebe. Vojvodina je uz Železničar najbolja ekipa u srpskom rukometu. Bili su šesti u SEHA ligi sa timom koji ima aspiracije da osvoji duplu krunu. Biće to velika čast za moje igrače i šansa da steknu novo specifično iskustvo. Imaće priliku da vide na kom su nivou igrači Vojvodine i da teže da napreduju u tom pravcu. U svakom slučaju, utakmice na ovom nivou su plus za moje igrače i klub. Na nama je da pružimo maksimum. Što se tiče drugog polufinala, šanse su podjednake na neutralnom terenu. Odlučiće odbrane, a Pančevci na golu imaju iskusnijeg Zlatanovića koji može biti prevaga. Zna kako se osvajaju trofeji, pokazao je to na golu Crvene zvezde u Milanovcu pre dve godine. On može biti prevaga na strani Dinama. Odbrana i golman su jako bitni u ovakvim situacijama.

foto: RSS

Ivan Petković, trener pančevačkog Dinama, očekuje veliku borbu sa Metaloplastikom.

- Biće izuzetno teško. Jako je dobro da su igrači i svi u klubu prepoznali važnost momenta, s obzirom da je Dinamo poslednje finale Kupa igrao davne 1972. godine. Sve staje u tih 60 minuta. Ova generacija koja je došla do vicešampionskog mesta u Srbiji, igrala SEHA ligu i postavila rekord od 19 uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu, ima šansu da se još jednom zlatnim slovima upiše u klupsku istoriju - kaže trener Pančevaca i dodaje:

- Igrali smo prošle subote u Šapcu gde smo zasluženo poraženi 32:30. Bili su bolji, slabo smo odigrali prvo poluvreme. Nadam se da ćemo moći da privedemo pripreme na najbolji mogući način, s obzirom da imamo velike probleme sa povredama. Ne tražim alibi ni za sebe, ni za igrače, idemo na pobedu. Veliki sam optimista - dodaje Petković i zaključuje komentarom drugog polufinala između Vojvodine i Radničkog:

- Kup utakmice uvek nose nešto specifično, ali i pored toga, Vojvodina je veliki favorit. Izuzetno poštujem ekipu Radničkog, ali na strani šampiona je iskustvo i kvalitet.

Đorđe Teodorović, trener šabačke Metaloplastike, ovako vidi šansu svog tima u duelu sa Pančevcima:

- Nama je prednost što smo odigrali utakmicu sa Dinamom pred F4. Imali smo jako loš utisak posle prvog meča sa njima u Pančevu, koji smo lagano izgubili. Ova pobeda nam je bila važna da steknemo samopouzdanje, da možemo da ih dobijemo, i kao u prvom poluvremenu, čak i kontrolišemo stvari na terenu. Trebalo bi biti realan, nisu bili kompletni, ali nismo ni mi. Gojković se vraća za F4, a važno je da u duel ne ulazimo bez samopouzdanja - kaže Teodorović i komentariše duel Vojvodine i Radničkog:

- To je jedna utakmica, a Kup je Kup. Stalno nas sačeka neka Kup bomba negde, iako su šanse 99 prema 1 u korist Vojvodine. Iskustvo govori da se sačeka kraj meča. Vojvodina je najveći favorit za osvajanje pehara. Oni su naša najbolja ekipa na svakom planu. Imaju izvanrednu odbranu, dobre sve segmente igre. Ni jedna ekipa u Srbiji nije došla na taj nivo.

Prema mišljenju Teodorovića, vreme radi za Šapčane.

- Prijatno sam iznenađen s obzirom na promenu koju smo napravili. Te promene koje smo uveli mogu da se zapate ili propadnu. Nama se posrećilo da smo vrlo brzo napravili rezultat uz neku igru koja nije bila tako sjajna. To je bio vetar u leđa, igrači su prihvatali sistem i to izgleda jako pristojno. Ekipa je u stanju da igra lepe utakmice. Sa kapacitetima koje imamo igrački, budžetski i organizaciono, pružamo neki dobar nivo. Plej-of je motivacija, kako se uđe u njega, kakav je roster, zavisi puno od povreda. Bilo koja ekipa koja doživi par povreda biće u ogromnim problemima. Igrači su fizički spremni, pa se nadam i da će nas povrede zaobići.

(RSS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track