NOVA POBEDA U LIGI NACIJA: Odbojkašice Srbije bolje i od Južne Koreje!
Foto: fivb

Liga nacija Druga pobeda naših odbojkašica u Beogradu

NOVA POBEDA U LIGI NACIJA: Odbojkašice Srbije bolje i od Južne Koreje!

Ostali sportovi -

Odbojkašice Srbije ostvarile su i drugi trijumf u Ligi nacija pošto su savaldale Koreju sa 3:1 (15:25, 25:18, 25:17, 25:14).

Meč drugog kola prvog vikenda ostaće upamćen i po tome što je selektor Zoran Terzić odlučio da odmori nekoliko standardnih igračica, ali je i bez Tijane Bošković, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković, Bjanke Buše... Srbija stigla do ubeldjivog trijumfa.

Briljirala je Ana Bjelica, koja je meč završila sa 19 poena, i koja je najavila veliku borbu u večerašnjem (20.00) duelu sa Turskom.

- Sve je lakše pred našim navijačima. Očekujem težak meč, veliku borbu kao i uvek u duelu sa Turskom. Ako se budemo borili i igrali na našem nivou mislim da neće biti problema - rekla je Ana i dodala:

- Prioritet su nam kvalifikacije za OI i Evropsko prvenstvo, pa ćemo sigurno gledati da raspodelimo uloge. Biće mi lepo isksutvo da ponesem ulogu jedne od najstarijih igračica u Ligi nacija.

Među iskusnije u duelu sa Korejom spada i Mina Popović, koja je meč završila sa 15 poena.

- Bilo koja ekipa koju odabere selektor Terzić će napraviti dobar rezultat jer imamo mnogo mladih igračica koje imaju kvalitet - poručila je Mina i naglasila da atmosfera sa tribina mnogo znači svakoj igračici:

- Biće sigurno dobra utakmica i nadam se da će doći veliki broj navijača, jer nam je u prve dve utakmice mnogo značila njihova podrška.

Drugi vikend

Sledeća stanica - Italija

Odbojkašice Srbije naredne nedelje igraće mečeve drugog vikenda Lige nacija u Koneljanu (Italija) sa domaćom selekcijom, SAD i Doinikanskom republikom.

Pet reprezentacija koje budeu najbolje u 15 mečeva koliko će biti odigrano plasiraće se na završni turnir (3 - 7. jul, Nanđing) gde će se sa domaćinom Kinom boriti za trijumf.

Terzić

- Utakmica kakvu smo očekivali. Postava koja prvi put igra zajedno i veći broj igračica koji prvi put igraju za reprezentaciju. Normalno da je bilo mnogo trmee pred svojim navijačima. Kad su se malo opustile posle prvog seta, bilo je bolje. Mogu da kažem da sam zadovoljan.

- Ovo takmičenje je tako napravljeno da nije moguće igrati svaku utakmicu sa prvom postavom. Moramo da ih odmaramo i da im damo pauzu. Probaćemo da u Beogradu igramo sa najboljom postavom kad god je to moguće.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track