Odbojkašice Srbije izgubile od Kine u prvom kolu
Foto: BETA

Olimpijske igre

Odbojkašice Srbije izgubile od Kine u prvom kolu

Ostali sportovi -
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila od Kine sa 3:1 (16:25, 25:18, 25:13, 25:12)

LONDON - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od Kine sa 3:1 (16:25, 25:18, 25:13, 25:12), u prvoj utakmici Grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.

Kineske odbojkašice u Londonu brane bronzanu medalju sa Igara u Pekingu pre četiri godine.

Odbojkašiće Srbije će u drugom kolu igrati protiv Južne Koreje u ponedeljak, 30. jula u 12.30.

Terzić: Poraz zbog nedostatka samopouzdanjaSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle ubedljivog poraza od Kine rekao je da je ekipa platila cenu nedostatku samopouzdanja i tremi zbog starta na Olimpijskim igrama.

"Ne znam koliko smo u prvom setu, koji smo dobili, mi igrali dobro, a koliko je Kina bila loša. Posle je do izražaja došlo mnogo toga, od neiskustva do nedovoljne spremnosti prouzrokovanih povredama. Videli ste da Jovana Brakočević ne počinje, da Maja Ognjenović igra posle duže pauze, još nekoliko igračica ima lakše povrede. Znam da u ovom sastavu možemo bolje, ali teško na otvaranju Olimpijskih igara. Kad požrtvovanje pobedi tremu biće bolje", rekao je Terzić.

On je rekao da je meč sa Kinom tipičan za ovaj tim.

"Padali smo posle svake serije od dva-tri izgubljena poena, što se dešava timovima koji nemaju dovoljno samopuzdanja. Nadam se da će biti bolje protiv Koreje, ali više brinem zbog nas, nego zbog njih. Još ima vremena da se stvari poprave. Koreja igra slično Kini, imamo sa njima pozitivan bilans i znam da možemo da igramo sa njima. Ovaj poraz moramo da zaboravimo, da ne kukamo mnogo i da što pre popravimo neke svari", zaključio je Terzić.

Odbojkašica Srbije Stefana Veljković je istakla da je prvi set bio fenomenelan, ali posle su se stvari zakomplikovale.

"Kao da je neko ugasio svetlo posle prvog seta, nismo ličili na reprezentaciju Srbije. Bože moj, ko zna zašto ovo može da bude dobro, da smirimo glavu i maksimalno odigramo protiv Koreje", navela je ona.

Njena koleginica Brankica Mihailović istakla je da se ekipa nije najbolje snašla.

"Nije bilo dobro, posebno zbog rezultata u setovima. U drugom setu smo počele mnogo više da grešimo, nismo se snašli u tome, ali sledi dan pauze i okrećemo se Koreji. Da izvučemo pouke i odigramo puno bolje, jer ovo nije ni blizu našeg maksimuma", kazala je Mihailovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track