DA DECA ZNAJU GDE TRENIRAJU: Simbol svih uspeha Mirka Sandića na jednom mestu
Foto: Privatna Arhiva

ZAsLUŽENO

DA DECA ZNAJU GDE TRENIRAJU: Simbol svih uspeha Mirka Sandića na jednom mestu

Ostali sportovi -

Sportski centar Mirko Sandić u Beogradu bogatiji je za simoblično obeležje svih uspeha našeg proslavljenog vaterpoliste po kojem i nosi ime.

Sportski centar na Vračaru ima tradiciju od preko 50 godina i posebno nam je zadovoljstvo da je poneo ime našeg proslavljenog vaterpoliste Mirka Sandića sa Vračara, stoji u saopštenju na fejsbuk stranici Sportskog centra.

foto: Privatna Arhiva

Mirko Sandić, nežni džin iz bazena, čovek sa najvećim srcem na svetu za koje su Amerikanci svojevremeno nudili 100.000 dolara, odigrao je 235 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije i postigao preko 250 pogodaka. Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1968. u Meksiku i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1964. u Tokiju. Na Evropskim prvenstvima 1966. i 1970. bio je u sastavu reprezentacije Jugoslavije koja je stigla do treće pozicije.

- Baš to najveće srce je nešto po čemu želimo da se i naš centar prepoznaje, da otvorenog srca dočekujemo naše korisnike, pre svega mlade sportiste sa Vračara i da još puno budućih šampiona krene baš odavde.

foto: Privatna Arhiva

Otkrivanju obeležja prisustvovale su Sandićeve ćerke Barbara i Maja, prva supruga Ljiljana, gradski sekretar za sport, nekadašnja rukometašica Dragana Pešić Belojević, čuveni novinar Zvonko Mihajlovski i brojni prijatelji i poštovaoci igračke i ljudse veličine kakva je Mirko bio.

Kurir sport / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track